راهنمای خرید بهترین گوشی بازار تا ۵ میلیون تومان
انتخاب بهترین گوشی بازار تا ۵ میلیون تومان با توجه به تنوع بالای محصولات و حضور برندهای مختلف در این بازه قیمتی، کار چندان آسانی نیست.
این فهرست بر اساس گوشیهای موجود در بازار ایران در تاریخ در فروردین ماه ۱۴۰۴ بهروزرسانی شده است.
از برندهای سامسونگ، شیائومی و هواوی گرفته تا موتورولا تمامی این شرکتها چندین گوشی تا ۵ میلیون تومان وارد تولید کردهاند. از طرفی دیگر با توجه به روند افزایش قیمت گوشی موبایل، بسیاری از کاربران قصد دارند تا چندین سال از دستگاه خود استفاده کنند.
در چنین موقعیتی هر کاربر باید متناسب با نیاز خود گوشی مدنظرشان را خریداری کنند. در ادامه فهرستی از بهترین گوشی های بازار تا ۵ میلیون تومان روبهرویتان قرار میگیرد که بر اساس قیمت کم به زیاد مرتب شدهاند و مناسب برای کاربریهای مختلف هستند.
فهرست بهترین گوشی های موبایل تا ۵ میلیون تومان
بهترین گوشی به دستگاهی گفته میشود که با صرف کمترین هزینه بتواند از پس انتظارات و نیازهای ما برآید.
گوشیهایی که در بازه قیمتی ۴ تا ۵ میلیون تومان قرار میگیرند، از نظر سخت افزار گزینه مناسبی برای کارهای روزمره و سبک به حساب میآیند و میتوانند انتخاب قابل قبولی برای دانش آموزان و سالمندان بهشمار روند.
این دستگاهها حداقل از دو حسگر دوربین بهره میبرند و توانایی عکسهای مناسب برای اشتراکگذاری داخل شبکههای اجتماعی دارند.
در بخش نمایشگر این گوشیها اکثرا از پنلهای IPS LCD با وضوح Full HD استفاده میشود و در برخی از مدلهای ممتاز پنل AMOLED بهکار میرود؛ پنلی بهدلیل نمایش رنگها به صورت اشباع شده و کنتراست بالا گزینه مناسبی برای افرادی هستند که به تماشای فیلم و سریال با گوشی موبایل علاقه دارند.
گوشی تی سی ال ۴۰۸
تی سی ال یکی از برندهایی است که حضور آن در بازار در حال پررنگ شدن است. دستگاههای اقتصادی این برند عموما کیفیت خوبی دارند و در این بخش قصد داریم به مدل ۴۰۸ آن اشاره کنیم.

این دستگاه از یک پنل ۶.۶ اینچی ال سی دی برخوردار است که ۲۶۷ پیکسل را در هر اینچ خود جای داده است. این پنل ۶۰ هرتزی حدود ۸۴ درصد فضای جلوی دستگاه را پر کرده و روشنایی ۴۰۰ نیتی دارد که باعث میشود استفاده از آن در محیطهای پرنور کمی دشوار باشد. البته باید گفت که انتظار از دستگاههای اقتصادی چندان زیاد نیست.
پردازشها در این دستگاه به وسیله تراشه هلیو G25 انجام میشود که ۸ هسته پردازشی داشته و برپایه معماری ۱۲ نانومتری ساخته شده است. هسته مرکزی این تراشه با فرکانس ۲ گیگاهرتز در کنار ۴ یا ۶ گیگابایت رم و ۶۴ یا ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی کار میکند. باید گفت که حافظه این دستگاه به وسیله کارت میکرو اس دی قابل افزایش است که برای آن یک جایگاه اختصاصی در نظر گرفته شده است.
در قاب پشتی این دستگاه یک دوربین ۵۰ مگاپیکسلی در کنار سنسور ۲ مگاپیکسلی تشخیص عمق قرار گرفته که میتواند تصاویر قابل قبولی را ثبت کند. این دوربین در حالت عادی پیکسلها را ترکیب کرده و تصاویر ۱۲.۵ مگاپیکسلی را به کاربر ارائه میدهد. این دوربین میتوانید تصاویر نسبتا خوبی را در نور روز ثبت کند اما نباید انتظار زیادی از آن داشته باشید. در بخش جلوی صفحه نمایش هم یک دوربین ۸ مگاپیکسلی برای ثبت تصاویر سلفی قرار گرفته است.
برای تامین انرژی این دستگاه از یک باتری ۵۰۰۰ میلیآمپری استفاده شده که شارژ آن به همراه دستگاه ارائه میشود. البته باید گفت که این شارژر میتواند تی سی ال ۴۰۸ را با توان ۱۰ وات شارژ کند که زمان شارژ کامل آن را به بیش از ۲ ساعت میرساند. از طرف دیگر میتوان گفت که این دستگاه شارژدهی خوبی را به کاربر ارائه میکند و نگرانی از بابت اتمام شارژ آن وجود ندارد.
اگر طراحی و کیفیت ساخت برایتان مهم است؛ ریلمی نوت ۵۰
ریلمی یکی از شرکتهای موفق در زمینه تولید گوشیهای اقتصادی به شمار میرود. ریلمی نوت ۵۰ برخلاف قیمت مناسب خود، از مشخصات فنی قابل قبولی بهره میبرد.

نوت ۵۰ ریلمی در بخش نمایشگر خود از پنل ۶.۷۴ اینچ IPS LCD بهره میبرد که محتوا را با نهایت وضوح +HD به نمایش میگذارد. از دیگر نکات مثبت این نمایشگر میتوان به برخورداری از نرخنوسازی ۹۰ هرتزی اشاره کرد.
این گوشی اقتصادی به تراشه Unisoc Tiger T612 مجهز شده که برای کارهای روزمره مانند وبگردی، تماشای فیلموسریال و اجرای شبکههای اجتماعی کاملا مناسب است. از مشخصههای این تراشه میتوان به پردازنده مرکزی هشت هستهای و پردازنده گرافیکی Mali-G57 اشاره کرد.
در پنل پشتی گوشی Realme Note 50 دوربین اصلی ۱۳ مگاپیکسلی قرار گرفته که باید بگوییم از قابلیت فیلمبرداری Full HD پشتیبانی میکند. همچنین برای ثبت عکسهای سلفی از دوربین ۵ مگاپیکسلی استفاده میکند.
وظیفه تامین انرژی گوشی ریلمی نوت ۵۰ بر عهده باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی است که با استفادههای سبک میتواند تا یک روز کامل دوام بیاورد. البته سرعت شارژ این دستگاه به علت توان ۱۰ واتی آداپتور چندان سریع نیست، اما با توجه به قیمت نهایی این گوشی نکته منفی به حساب نمیآید.
اگر امکانات شخصیسازی و رابط کاربری برایتان اهمیت دارد؛ وکال V0 پلاس
در حال حاضر اگر به دنبال خرید گوشی اندرویدی تا ۵ میلیون تومان هستید، وکال V0 پلاس میتواند یکی از معدود انتخابهای معقول باشد.
این گوشی اقتصادی ظاهری نزدیک به دستگاههای بالارده دارد و میتواند بهخوبی انتظارات کاربران را برآورده کند.

گوشی Vocal V0 Plus در بخش جلویی خود از یک پنل ۶.۵۶ اینچ LCD میزبانی میکند و قادر است محتوا را با وضوح +HD نمایش دهد. با توجه به برچسب قیمتی این دستگاه نمیتوان برخورداری از پنل LCD را نکته منفی در نظر گرفت و گزینه مناسبی برای کاربریهای روزمره و سبک محسوب میشود.
قلب تپنده V0 پلاس را تراشه Unisoc SC9863A1 تشکیل میدهد که شامل پردازنده مرکزی هشت هستهای و پردازنده گرافیکی PowerVR GE8320 میشود. این سختافزار برای انجام کارهای روزمره مانند وبگردی، تماشای فیلموسریال و گشتوگذار در شبکههای اجتماعی مناسب است، ولی نباید از آن انتظار اجرای بازیهای سنگین داشته باشید.
پنل پشتی از دوربین اصلی ۱۳ مگاپیکسلی میزبانی میکند که قادر به فیلمبرداری با حداکثر وضوح Full HD است. البته باید به این نکته هم اشاره کنیم که یک لنز جانبی با وضوح حسگر QVGA هم دوربین اصلی را همراهی میکند که کاربرد خاصی ندارد.
دوربین جلویی که وظیفه عکاسی سلفی را برعهده دارد، از حسگر ۸ مگاپیکسلی بهره میبرد و فقط میتواند با وضوح 720p فیلمبرداری کند.
در نهایت باید به بخش باتری اشاره کنیم که با ظرفیت ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی قادر است کاربران را تا دو روز همراهی کند. البته یکی از نکات منفی در این بخش پشتیبانی از شارژ با توان ۱۰ وات است که مدت زمان شارژ مجدد را افزایش میدهد.
اگر به دنبال گوشی با اولویت سخت افزار هستید؛ وان پلاس نورد N100
یکی از بهترین گوشی های بازار تا ۴ میلیون تومان، قطعا وان پلاس نورد N100 است. این دستگاه در کنار قیمت مناسب، از سخت افزار توانمندی هم بهره میبرد.

نورد N100 از یک صفحه نمایش 6.52 اینچ از نوع IPS LCD با وضوح +HD بهره میبرد که صفحه نمایش آن قادر به نمایش 256 پیکسل در هر اینچ است. همچنین نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی هم سبب شده تا انیمیشنهای رابط کاربری بسیار روانتر نمایش داده شوند.
این گوشی خوش قیمت در سال ۲۰۲۰ عرضه شد و به همین علت با سیستمعامل اندروید ۱۰ وارد بازار شده است که شاید تنها نکته منفی آن باشد.
در بخش سخت افزار Nord N100 به تراشه اسنپدراگون 460 مجهز شده است که بهدلیل برخورداری از پردازنده هشت هستهای و پردازنده گرافیکی Adreno 610 عملکرد قابل قبول و سریعی را ارائه میدهد.
وان پلاس Nord N100 از یک ماژول دوربین سهگانه بهره میبرد که شامل دوربین اصلی ۱۳ مگاپیکسلی، دوربین ماکرو ۲ مگاپیکسلی و حسگر تشخیص عمق ۲ مگاپیکسلی میشود. دوربین ۸ مگاپیکسلی هم برای بخش سلفی در نظر گرفته شده که میتواند ویدیو با کیفیت Full HD ضبط کند.
از نظر باتری باید بگوییم که باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی این گوشی خوش قیمت ماندگاری مطلوبی دارد و از شارژ سریع ۱۸ واتی هم پشتیبانی میکند.
سخن آخر
گوشیهایی که در فهرست فوق قرار گرفتهاند، در رده قیمتی خود ارزش خرید بالایی دارند و میتوانند از پس انتظارات کاربران برآیند. البته باید بگوییم که این گوشیها برای کاربری سنگین و اجرای بازیهای سنگین مناسب نیستند و نباید از آنها توقع زیاد داشته باشید. همچنین پیشنهاد میکنیم در این بازه قیمتی، دستگاههای ارزان قیمت برندهایی مثل ریلمی و سامسونگ را انتخاب کنید زیرا این مدلها از پشتیبانی بهتری در بازار داخلی برخوردارند.
امیدواریم که این مطلب برایتان کاربردی و مفید واقع شده باشد. بهنظر شما بهترین گوشی ۴ تا ۵ میلیون چیست؟ در بخش کامنتها، نظرات خود را بنویسید.