ساخت اتومبیلهای خودران بههیچوجه کار آسانی نیست. در بطن اتومبیلهای خودران سیستمهای هوش مصنوعی تخصصی و منحصربهفردی جای دارند که بایستی نحوه رانندگی را بدانها آموخت.
این آموزشها هم در دنیای واقعی امکانپذیر هستند هم در دنیای مجازی با استفاده از شبیهسازی. شرکتهایی همچون تسلا، Waymo و Nuro از آزمایشهای دنیای واقعی بهمنظور قرار دادن سیستمهای هوش مصنوعی در معرض سناریوهای رانندگی بهره میجویند.
تئوری استفاده از این روش این است که هر چه هوش مصنوعی سناریوهای بیشتری تجربه کند، بهتر خواهد توانست طبیعت نامنظم جادههای ما را پیشبینی کند.
هنگام انجام آزمایشها در دنیای واقعی برخی نگرانیهای ایمنی به وجود میآیند که اگر اتومبیل خودران دچار تشخیص اشتباه شود چه اتفاقی خواهد افتاد اما آزمایش در دنیای مجازی چنین نگرانیهایی را به همراه ندارد. اگرچه نتایج آزمایش در محیط مجازی نمیتواند با دنیای واقعی مقایسه شود اما بیتردید امنتر است.
مهندسان ولوو در حال حاضر توجهشان معطوف به توسعه یک شبیهساز رانندگی است که جهت بهبود تکنولوژیهای خودروهای مستقل طراحیشده است.
شاید جذابترین بخش این ماجرا استفاده Volvo از آخرین فناوری بازیسازی باشد تا بتواند شبیهساز خود را به زندگی واقعی وارد کند.
شبیهسازی که کمپانی ولوو پدید آورده دارای یک صندلی متحرک مخصوص راننده، فرمان با بازخورد لمسی (haptic feedback) و یک هدست واقعیت مجازی (VR) است. ظاهراً جدا کردن این تکنولوژی از واقعیت دشوار است. این شبیهساز از موتور بازی Unity بهرهمند است که باهدف طراحی بازیهای ویدئویی مورداستفاده قرار میگیرد.
نرمافزار این شبیهساز به مهندسین ولوو اجازه میدهد تا با استفاده از یک ماشین واقعی در یک ترَک آزمایش واقعی سناریوهای ترافیکی را شبیهسازی کنند، بدون اینکه شخصی در معرض خطر باشد.
این بازی و طراحی خودرو نقاط اشتراکی هم دارند. بسیاری از بازیهای رانندگی برای هرچه بیشتر مشابه واقعیت بودن هدفگذاری میشوند و حال به نظر میرسد تکنولوژی با کمک به بیشتر ایمن بودن آنها در حال جبران کردن برای خودروهایی باشد که آنها را وارد دنیای بازی کرده بود.