اگر پیگیر اخبار دنیای فناوری باشید، مطمئنا میدانید که هوآوی به تازگی اعلام کرده است که توانایی تولید پردازنده کایرین را نداشته و به این ترتیب، گوشی هوشمند میت 40 پرو آخرین محصولی است که از چیپست Kirin در طراحی آن استفاده شده است. لذا به گزارش وال استرین ژورنال، مسئولان کمپانی کوالکام به دنبال مذاکره با دولت ترامپ هستند تا همکاری مجدد با هوآوی را آغاز کرده و به این ترتیب، محصولات خود را در اختیار این کمپانی چینی بگذارند.
بر اساس قانون جدید وضع شده توسط دونالد ترامپ، شرکتهای آمریکایی برای برقرار ارتباط و فروش محصولات خود به شرکت چینی هوآوی مجبور به دریافت لایسنس از دولت آمریکا هستند و همین موضوع باعث شده تا کمپانی TSMC، همکاری خود با هوآوی را قطع کرده و چیپستهای HiSilicon نیز جایی برای ادامه زندگی نخواهند داشت!
حال مسئولان هوآوی برای ادامه کار، راهی برای خرید چیپست از سازندگان دیگر را نخواهند داشت و به این ترتیب کمپانی کوالکام قصد دارد تا در این خصوص پا پیش گذاشته و پیش از هر شرکت دیگری، همکاری مجدد خود با هوآوی را آغاز کند. مسئولان Qualcomm بر این باور هستند که اعمال تحریمها بر علیه هوآوی، آن ها را از ادامه کار باز نخواهد داشت و به این ترتیب برای ادامه کار، با شرکتهای سازنده چیپست غیر آمریکایی وارد مذاکره خواهند شد که هزینههای میلیارد دلاری برای آن ها در پی خواهد داشت.
موسسه چینی SMIC در حال حاضر، مسئولیت تولید چیپست کایرین 710A را بر عهده دارد. مسئولان هوآوی در حال حاضر برای مذاکره با کمپانی تایوانی مدیاتک خود را آماده میکنند و از طرف دیگر، کمپانی سامسونگ به عنوان یکی از گزینهها برای تأمین چیپست در ذهن مدیران این بند چینی نفوذ کرده است.
مدیران کوالکام در مورد از دست دادن سهم خود در بازار نسل پنجم شبکه مخابراتی (5G) بسیار نگران هستند. چرا که اخیرا چیپستهای توید شده توسط HiSilicon، تراشههای کوالکام را در کشور چین جا گذاشته و به جایگاه نخست صعود پیدا کرده بود. از زمان اعمال تحریمها، هوآوی تمرکز ویژهای روی شرکتهای داخلی منعطف کرد. اگر بنا بر این باشد که HiSilicon دیگر به کار خود ادامه ندهد، جا برای پیشرفت رقبای کوالکام در این عرصه باز خواهد ماند.
به همین دلیل است که مسئولان کوالکام، شدیدا به دنبال جلب نظر دولت ترامپ هستند تا همکاری مجدد با هوآوی برای تولید تراشههای مبتنی بر نسل پنجم شبکه مخابراتی (5G) را آغاز کنند. ارزش این قرارداد حدود 8 میلیارد دلار تخمین زده شده است.
دولت ترامپ قصد دارد تا رقابت تکنولوژیکی کشور آمریکا را تقویت کند و این موضوع کاملا دلخواه مدیران کوالکام است. اگر آن ها موفق به دیافت لایسنس مربوطه شوند، میلیاردها دلار سرمایه وارد این کمپانی خواهد شد که به پیشرفت تکنولوژی آن ها کمک شایان توجهی خواهد کرد. همچنین اگر این توافق نامه نقض شود، کمپانی هوآوی در این بین متضرر نخواهد شد. چرا که گزینههای دیگری در این زمینه روی میز قرار دارند.
شرکتهای کوالکام و هوآوی اخیرا توافقنامهای به ارزش 1.8 میلیارد دلار را در مورد پتنتها با یکدیگر به امضا رساندهاند. پیش از اعمال تحریمها در پایان سال گذشته، هوآوی به عنوان یکی از مشتریان اصلی کمپانی کوالکام به حساب میآمد.
شرکتهایی مانند اینتل، Micron Technology و Xilinx اخیرا موفق شدهاند تا لایسنس مربوطه برای همکاری با هوآوی را دریافت کنند.
برخی گزارشهای جدید حاکی از آن است که درخواست مسئولان کوالکام نیز در مراحل اولیه با موافقت روبرو شده و این بدان معناست که محصولات سال آینده هوآوی با نام P50 و Mate 50 با پردازنده اسنپدراگون وارد بازار خواهند شد.