خانهاخبار
روباتی که گیاهان را سمت آفتاب می‌برد (عکس و تصاویر متحرک)

روباتی که گیاهان را سمت آفتاب می‌برد (عکس و تصاویر متحرک)

پس از نوردهی به میزان لازم، این روبات شش‌پا گیاه را به سایه برمی‌‌گرداند و کمبود آب آن را نیز اعلام می‌کند.
۱۳۹۷/۴/۲۵
روبات گیاه‌بَر، ساخته شده توسط سون تیانکی (موسس شرکت وین‌کراس) و گروهی از روبات‌سازان

یکی از چیزهایی که معمولاً در مدرسه به بچه‌ها یاد می‌دهند «آفتاب‌گرد» بودن گیاهان است؛ به‌این معنا که گیاهان نور آفتاب را دنبال می‌کنند و به همان سمتی می‌چرخند که خورشید از آن‌جا می‌تابد. برخی گیاهان برای این منظور شاخ و برگ‌شان را آن‌قدر کش می‌دهند تا از موانع عبور کرده و خود را به نور برسانند.

اما چه می‌شد اگر گیاهان به جای کش آمدن می‌توانستند خود را به محل تابش نور برسانند و همچون جانوران پای آفتاب بروند؟!

کارآفرینی به نام «سون تیانکی» و گروهی از روبات‌سازان چینی این ایده را عملی کرده‌اند. آن‌ها در شرکت خود (وین‌کراس)، روبات شش‌پای عنکبوتی‌شکلی ساخته‌اند که گیاه را روی لاک خود حمل می‌کند، آن را به محل تابش آفتاب می‌برد و پس از نوردهی به میزان لازم، آن را به سایه برمی‌گرداند.

این روبات گیاه را در صورت لزوم به آفتاب می‌برد.
پس از نوردهی به میزان لازم، روبات می‌تواند گیاه را به سایه برگراند.

اگر با انگشت روی لاک این روبات ضربه بزنید، با شما بازی هم می‌کند. وقتی هم که آب آن تمام شده باشد، با پای کوبیدن بر زمین موضوع را به اطلاع‌تان می‌رساند. تیانکی در توضیحات خود به نحوه پایش محیط توسط این روبات اشاره نکرده است، اما حدس زدن آن سخت نیست، زیرا با بهره‌گیری از حسگرهای نور، سایه و رطوبت می‌توان این قابلیت‌ها را روی روبات پیاده‌سازی کرد.

روبات با کوبیدن پا کمبود آب گلدان را اطلاع می‌دهد.

تیانکی می‌گوید، الهام‌بخش او در ساخت این روبات، گل آفتاب‌گردان مرده‌ای بود که طی برگزاری یک نمایشگاه، زیر سایه قرار گرفته بود. او می‌نویسد، گیاهان معمولاً تا ابد یک‌جا ساکن می‌مانند. می‌توان آن‌ها را برید، آتش‌شان زد، و از ریشه کند، بی‌آنکه بتوانند کاری کنند. به گفته وی، در میان تمام موجودات حاضر در طبیعت آن‌ها از کمترین میزان آزادی برخوردار هستند. اما همانطور که انسان‌ها توانسته‌اند با بهره‌گیری از دوچرخه، قطار و هواپیما حرکت خود را بهبود ببخشند، فناوری نیز می‌تواند سطح نوینی از آزادی را به گیاهان هدیه دهد. به گفته او، گیاهان با کمک چنین روباتی می‌توانند جابه‌جایی و تعامل را تجربه کنند.

اخبار مشابه

برای ثبت نظر خود وارد حساب کاربری شوید.

دیدگاه‌ها (0 نظر)