خانهاخبار
eSIM چیست و چگونه کار می‌کند؟

eSIM چیست و چگونه کار می‌کند؟

طی هفته‌های گذشته و با معرفی محصولات جدید گوگل و اپل و پشتیبانی Pixel 2, Pixel 2 XL و Apple Watch Series 3 از ای‌سیم در شبکه تلفن‌همراه خود، این فناوری به مرکز توجهات تبدیل شده. در ادامه با جی اس ام و معرفی و دلایل اهمیت eSIM همراه باشید.
۱۳۹۶/۷/۲۵
image

فارق از تجربه کاربری و امنیت بهبود یافته، ای‌سیم تاثیرات بسیاری در پیشرفت طراحی محصولات خواهد گذاشت و بازار جدیدی برای اپراتور‌ها خواهد بود و حتی می‌تواند دسته جدیدی از دستگاه‌های متصل به هم را ایجاد کند.

سفری در زمان

SIM Card یا کارت Subscriber Identity Module(ماژول شناساننده‌ی مشترک) اطلاعات مشخصی از شبکه را در خود ذخیره می‌کند که برای تایید هویت مشترک در شبکه تلفن‌همراه به کار می‌رود و طی 27 سال گذشته در چیپی که بر روی سیم‌کارت قرار دارد به موبایل وارد می‌شود.

احتمالا به‌یاد ندارید، اما سیم‌کارتی که در سال 1991 در گوشی‌ها قرار می‌گرفت به اندازه یک کارت اعتباری بود! اندازه‌ای که طی سال‌ها شدیدا کاهش پیدا کرد.

image

همگام با تلاش دائمی تولیدکنندگان تلفن‌همراه برای ساخت گوشی‌های کوچک‌تر، باریک‌تر و سبک‌تر با ویژگی‌های بیشتر، فضا به فاکتوری مهم تبدیل می‌شود. حتی از فضای کوچک جک هدفون هم نمی‌توان گذشت، میلی‌مترها ارزشمندند. هرچند تعدادی بدبین هم افزایش فروش هدفون‌های بی‌سیم را عامل حذف جک هدفون می‌دانند.

مطمئنن نانو سیم‌کارت‌ها با 12.30 میلی‌متر طول و 8.80 میلی‌متر عرض فضای بسیار کمی را اشغال می‌کنند، اما از دید یک طراح صنعتی این تنها خود سیم‌کارت نیست که فضا اشغال می‌کند، بلکه قطعات مرتبط به آن نیز حجمی دارند که در نهایت فضای قابل توجهی را به‌خود اختصاص می‌دهند. طی سال‌ها تولیدکنندگان مجبور به تعبیه محل قرارگیری سیم‌کارت بودند و جدای از فضای هدر رفته، آن‌ها را در گنجاندن ویژگی‌های جدید ناکام می‌گذاشت. در مسیر ساخت گوشی‌های بادوام‌تر و ضد آب هرچه ورودی‌های گوشی کمتر باشد کار موفق‌تر خواهد بود.

مسئله مهم‌تر هم زمانی پیش می‌آید که بخواهید سیم‌کارتتان را تعویض کنید، چه به دلیل اتمام مدت اعتبار باشد و چه سفر آخر هفته. کاری که در برخی نقاط جهان ساده نیست.

همه چیز در حال تغییر است. طی سال‌های گذشته اپل، Apple SIM را برای استفاده در آيپد معرفی کرد و گوگل و اپل هردو در محصولات جدیدشان از این نوع SIM استفاده کرده‌اند.

eSIM چیست؟

eSIM یا Embedded SIM (ماژول شناساننده مشترک جاسازی شده) یا با نامی که پیش از این شناخته می‌شد eUICC مخفف Embedded Universal Integrated Circuit Card با طول و عرض 5 میلی‌متر، کوچک‌تر از همیشه است و در فرآیند ساخت مادربرد جایگذاری می‌شود و کاربردی مشابه سیم‌کارت دارد. ای‌سیم قابلیت‌های M2M (ماشین به ماشین) و تامین از راه دور دارد. حال که به استاندرد GSMA تبدیل شده، به زودی شاهد حضور این فناوری در محصولات بالارده سامسونگ و اپل خواهیم بود که به سرعت توسط سایرین دنبال خواهد شد.

قابلیت تامین از راه دور در استاندارد eSIM، تجربه کاربر هنگام فعال کردن و مدیریت گوشی را بهبود می‌دهد. در تنظیمات گوشی می‌توان اپراتور و طرح خدماتی را انتخاب کرد و در هر زمان تغییر داد، همین!

در کنفرانس جهانی موبایل امسال و در سمینار GSMA، توماس هنز، مدیر برنامه eSIM محصول خلاقانه دویچه تلکام را به نمایش گذاشت که به واسطه آن با اسکن یک کد که بخشی از برگه ارائه شده توسط اپراتور بود، گوشی خود را فعال کرد. در سناریویی دیگر حالتی نمایش داده‌شد که به واسطه اسکن کدی همگانی، می‌شد هر تعداد گوشی را فعال کرد.

با یک نتیجه‌گیری منطقی در سناریویی که پیش از این مطرح شد، در زمان سفر گوشی تشخیص می‌دهد مکان شما تغییر کرده و با توجه به مکان تعدادی اپراتور محلی و طرح ارائه می‌دهد. هرچند در تئوری بی‌نقص به‌نظر می‌رسد، باید دید اپراتور‌ها با این تغییر چگونه برخورد می‌کنند.

مزیت دیگر این تکنولوژی برای کاربر اما کاهش هزینه ساخت و در نتیجه قیمت نهایی برای کاربر است، هرچند که قسمت کاهش قیمت کمی دور از انتظار است!

اینترنت اشیا

تمرکز اصلی ما در جی اس ام بر گوشی‌های هوشمند است اما درست نیست اسمی از سایر دستگاه‌هایی که می‌توانند از eSIM بهره ببرند برده‌ نشود. مخصوصا با در نظر گرفتن نقش گوشی‌ها در شیوه فعال سازی و مدیریت این دستگاه‌ها.

image

پیش‌بینی می‌شود طی سال‌های آینده دستگاه‌های IoT جای گوشی‌های هوشمند را در دسته محصولات متصل به هم می‌گیرند. eSIM نه‌تنها به این دستگاه‌ها کمک می‌کند کار کنند، بلکه دسته‌ای جدید از این محصولات را ایجاد می‌کند. چه می‌شد اگر اپل و سامسونگ از سیم‌کارت‌های فیزیکی در Apple Watch Series 3 با شبکه تلفن‌همراه و Gear Fit S3 LTE استفاده می‌کردند. بزرگ‌تر می‌بودند؟ عمر باتری‌شان حتی بدتر می‌شد.

پوشیدنی‌ها تنها یکی از دسته محصولاتی هستند که از eSIM نفع می‌برند. ماشین‌های خودران هم با دارا بودن ای‌سیم می‌توانند به شبکه تلفن‌همراه و اینترنت متصل شوند. لپتاپ‌ها هم به واسطه ای‌سیم می‌توانند به عرصه‌های جدیدی وارد شوند.

آینده

eSIM تکنولوژی آينده است، اما این تغییر در طول شب اتفاق نمی‌افتد. به گوشی خود نگاه کنید، همچنان سیم‌کارت فیزیکی دارد. ای‌سیم گوگل Pixel 2 و Pxel 2 XL تنها از Google Fi پشتیبانی می‌کند و برای سایر اپراتور‌ها ورودی نانو سیم‌کارت دارد. تا زمانی که تولیدکنندگان استاندارد ای‌سیم را در گوشی‌های خود به‌کار ببرند زمان درازی در پیش است، اما قطعا 27 سال دیگر به‌طول نمی‌انجامد.

نظر شما در مورد آینده SIM چیست؟

اخبار مشابه

برای ثبت نظر خود وارد حساب کاربری شوید.

دیدگاه‌ها (3 نظر)

اسفندیاری

۱۳۹۷/۶/۲۴
من مخالف شما هستم.همین الان هم بزرگترین مشکل هزینه تمام شده یا همون بها پرداختی به نسبت حجم مگابایت مصرفی هست،الان هم آنچنان نیازی به مودم ADSL نمی بینم و شما به راحتی می تونید اینترنت گوشی رو به هر دیوایس دیگه ای بدید.مثلا تلویزیون ها هوشمند و یا لپ تاپ و PC .هم با کابل USB و هم از طریق هات اسپات وای فای.

مهدی

۱۳۹۶/۷/۲۸
از این همه مطلب فقط این به ذهنت رسید؟

ابراهیم

۱۳۹۶/۷/۲۵
ممنونم مطلب خیلی مفید و کاربردی بود...
اگه بشه از ای‌سیم تو لپ تاپ و کامپیوتر استفاده کرد و در نتیجه به شبکه تلفن همراه وصل شد (کاری که الان مودم های همراه می‌کنند) به نوعی شاید بازار مودم های adsl با بحران روبرو بشه!