خانهبررسی‌ها
بررسی تخصصی تلفن همراه Samsung Galaxy Nexus

بررسی تخصصی تلفن همراه Samsung Galaxy Nexus

امسال دوباره یک سال نکسوسی میباشد، Google به همراه Samsung بیسکویت های زنجبیلی را کنار گذاشته و Galaxy Nexus را با نسخه ی جدید سیستم عامل آندروید یعنی ساندویچ بستنی عرضه میکند..

بیشتر

به روز رسانی در ۱۳۹۰/۱۱/۵

 بررسی تخصصی تلفن همراه Samsung Galaxy Nexus

معرفی

امسال دوباره یک سال نکسوسی میباشد، Google به همراه Samsung بیسکویت های زنجبیلی را کنار گذاشته و Galaxy Nexus را با نسخه ی جدید سیستم عامل آندروید یعنی ساندویچ بستنی عرضه میکند. با اینکه یک دسر سرد در این فصل از سال کاملا دور از ذهن میباشد اما آخرین نسخه ی آندروید مناسبتر از همیشه ظاهر میشود.

 

 
image

 

Galaxy Nexus مشخصات بسیار خوبی برروی برگه دارد اما برجسته ترین نکته ی آن سیستم عامل این گوشی است. هر شرکتی از آندروید، برای محصولات خودش به یک شکل استفاده میکند و انتظار میرود با عرضه ی آندروید 4.0 این تفاوت ها پایان یابد و تمام محصولات آندورید یکپارچه شوند.

 

 
image

 

Nexus S اساسا همان Galaxy S با نامی متفاوت بود اما داستان برای Galaxy Nexus کاملا متفاوت بوده و این گوشی تفاوت های زیادی با Galaxy S2 دارد. Galaxy Nexus به پردازشگر و تراشه ی متفاوتی مجهز شده که بسیار هم خوب میباشند اما هنوز هم به اندازه ی تراشه های Galaxy S2 قدرتمند نیستند.

 

 

 

حال نگاهی به ویژگی های این گوشی می اندازیم:

 

 

 

ویژگی های اصلی

 

 

پشتیبانی باند چهار گانه از GSM و سه گانه از 3G

 

HSDPA با سرعت دریافت 21Mbps، HSUPA با سرعت ارسال 5.76Mbps

 

آندروید 4.0 "ساندویچ بستنی" به همراه رابط کاربری اصلی این سیستم عامل

 

صفحه نمایش لمسی 4.65 اینچی SuperAMOLED با رزولیشن HD (720x1280) و 16 میلیون رنگ، دارای سطح olephobic

 

ظاهر بسیار باریک (8.9mm)

 

پردازنده ی دو هسته ای 1.2GHz Cotex-A9، پردازشگر گرافیکی PowerVR SGX540، تراشه ی TI OMAP 4460

 

حافظه داخلی 16/32GB و 1GB  حافظه ی رم

 

دوربین 5 مگاپیکسلی (2592x1936  پیکسل ) با فوکوس خودکار، فلاش LED و دوربین جلوی 1.3 مگاپیکسلی

 

فیلمبرداری 1080p با نرخ 30 فریم در ثانیه و قابلیت بزرگنمایی هنگام فیلمبرداری

 

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n

 

DLNA، Wi-Fi hotspot

 

بلوتوث 3.0 همراه با ADP

 

شارژ شدن از طریق درگاه MHL microUSB و داشتن خروجی تلویزیون

 

گیرنده ی GPS همراه با A-GPS

 

اتصالات NFC

 

سنسورهای شتاب سنج، gyro و مجاورت – قطب نما، هواسنج

 

قسمت پشتی گوشی از Hyper Skin ساخته شده تا استحکام گوشی را افزایش دهد

 

کیفیت صدای بسیار خوب

 

 

 

معایب اصلی

 

رزولیشن دوربین در مقابل رقبا چندان جالب به نظر نمیرسد

 

عمر باتری متوسط

 

نداشتن کلید عکاسی

 

نداشتن درگاه کارت حافظه

 

نبود حالت mass-storage ( بعضی از فایل ها در حالت MTP نشان داده نمیشوند )

 

آندورید 4.0 "ساندویچ بستنی"، هنوز کاملا با تمام نرم افزارهای فروشگاه هماهنگی ندارد

 

نبود رادیو FM

 

 

 

یک نگاه سریع به ویژگی های اصلی این گوشی، توجه شما را به یکی از مهمترین بخش های سخت افزار Galaxy Nexus یعنی صفحه نمایش SuperAMOLED آن با رزولیشن HD جلب میکند. که اولین گوشی سامسونگ در این زمینه محسوب میشود. صفحه نمایش ترکیبی از کنتراست عالی،  زوایای دید خارق العاده، ابعادی مناسب و رزولیشن بسیار خوب میباشد. مشخصاتی عالی برای به نمایش درآوردن سیستم عامل جدید.

 

 ما انتظار سخت افزاری مشابه به Samsung Galaxy S2 را داشتیم، ویژگی هایی مانند شکاف کارت حافظه و دوربین 8 مگاپیکسلی قسمتی از آنها بودند. حتی با دارا بودن چنین صفحه نمایش فوق العاده ای، Galaxy Nexus نمیتواند همانند Galaxy S2 فروش قدرتمندی داشته باشد.

 

 آخرین تلفن همراه Google برروی ویژگی های خالص آندروید تمرکز کرده و این چیزی نیست که سازندگان رابط کاربری به آن علاقه داشته باشند، البته همین سازندگان نمیتوانند از دریافت آخرین بروزرسانی ها توسط Google چشم پوشی کنند. و از این نظر، Galaxy Nexus دارای اتحادیه ی مخصوص به خودش است.

 

 
image

 

در این صورت، آیا Galaxy Nexus پرچمداری شایسته برای شرکت Google خواهد بود یا فقط یک تلفن معمولی که آندروید 4.0 را یدک میکشد ؟ این همان سوالی است که ما سعی داریم در این بررسی جوابش را پیدا کنیم.

 

 در ادامه نگاهی به محتویات جعبه، طراحی و کیفیت ساخت این گوشی خواهیم داشت.

 

 جعبه ای با محتویات کامل

 

در جعبه ی شیک و سفید Galaxy Nexus میتوانید یک شارژر، سیم USB و یک جفت هدفون مخصوص سامسونگ را پیدا کنید. وجود یک آداپتور MHL حتی با مشخصات این گوشی میتوانست بسیار خوشایند باشد. گرچه محتویات جعبه تمام نیازهای اولیه شما را پوشش میدهند.

 

 
image
image

 

چرخش 360 درجه

 

Galaxy Nexus همان حالت انحنا دار صفحه نمایش را که در گوشی های Nexus مشاهده کرده بودیم، داراست. یک ایده ی خوب که فقط در گوشی های Nexus ساخته شده توسط سامسونگ قابل مشاهده است.

 

 این گوشی دارای ابعاد 135.5 x 67.9 x 8.9mm بوده و با ظاهری باریک و وزنی 135 گرمی به راحتی در جیب جای میگیرد.

 

 
image
image

 

image
همانطور که در تصاویر مشاهده میکنید، Galaxy Nexus با توجه به صفحه نمایشش فقط مقداری از Galaxy S2 بزرگتر میباشد. نبود هیچگونه کلید سخت افزاری در جلوی گوشی به آن کمک میکند تا فضای بهتری را برای صفحه نمایش در اختیار داشته باشد.

 

 

 

طراحی و کیفیت ساخت

 با طراحی Galaxy Nexus، سامسونگ کاری را انجام داد که غیر قابل تصور بود. این گوشی فقط دارای 2 کلید سخت افزاری بوده که آنها نیز دارای رنگی همانند بدنه ی گوشی هستند. صفحه نمایش منحنی Galaxy Nexus با اینکه اصالت این سری گوشی ها را حفظ کرده اما این گوشی را به هیچ وجه شبیه گوشی دیگری نمیکند، به زبان ساده Galaxy Nexus از لحاظ طراحی شبیه به هیچ گوشی دیگری در بازار نیست.

 کیفیت بدنه ی Galaxy Nexus خارق العاده است. قسمت پشتی از پلاستیک فشرده ساخته شده که با نام Hyper Skin شناخته میشود، در حالی که صفحه نمایش از محافظ oleophobic بهره میبرد. این دو ویژگی، احتمال به جای ماندن اثر انگشت برروی گوشی و صفحه نمایش آن را کاملا از بین میبرند. شاید خیلی ها از به کار نرفتن مقداری فلز در ساخت این گوشی خوشحال نباشند، اما ما معتقدیم نبود فلز در ساختار این گوشی، ارزش داشتن وزن کمتری را دارد.

 

 صفحه نمایش SuperAMOLED 4.65 اینچی با رزولیشن HD، چیزی کمتر از زیبایی نیست. این تعداد پیکسل، ویژگی مهمی برای یک صفحه نمایش محسوب میشود، که میتواند برای مدتی بنچمارک ها را در اختیار خود بگیرد. کنتراست و زوایای دید این صفحه نمایش هنوز درحال رقابت با دیگر گوشی ها هستند.

 

 
image

 

ما درجات مختلف روشنایی صفحه نمایش را اندازه گیری کردیم و نتیجه به صورت شگفت آوری پایین بود. با قراردادن Galaxy Nexus و Galaxy Note در کنار هم، متوجه شدیم که صفحه نمایش آنقدرها هم تیره به نظر نمیرسد. در حقیقت تفاوت آن چیزی نیست که اعداد با رقم 73% نشان میدهند.

 

 
image

 

در قسمت پایینی صفحه نمایش هیچ چیزی پیدا نمیکنید. ما امیدواریم نبود هیچگونه کلید سخت افزاری در این قسمت تبدیل به یک ویژگی در گوشی های نسل بعد آندروید شود.

 

 
image

 

در قسمت بالایی صفحه نمایش طبق معمول شاهد میکروفن، دوربین جلو و سنسورهای مجاورت و نور هستیم.

 

 
image

 

دکمه ی تنظیم صدا در سمت چپ و دکمه ی خاموش/روشن/قفل در سمت راست گوشی جای گرفته اند.

 

 
image
image

 

در سمت بالایی گوشی هیچ چیزی جز یک ضامن کوچک برای باز کردن پوشش باتری وجود ندارد.

 

 
image
image

 

قسمت پایینی گوشی کمی شلوغتر میباشد. همانند Nexus S درگاه microUSB، جک صوتی 3.5mm و میکروفن در این قسمت جای گرفته اند.

 

 
image
image

 

قسمت پشتی Galaxy Nexus مکانی است که دوربین 5 مگاپیکسلی و فلاش LED نمایش پیدا میکنند. و طبق سنت همیشگی سامسونگ در مورد اسمارت فون های بزرگ این شرکت، بلندگوها در قسمت پایینی گوشی قرار گرفته اند.

 

 
image
image

 

با برداشتن پوشش باتری میتوانید به شیار سیم کارت و باتری فربه ی این گوشی دست پیدا کنید.

 

 عملکرد Galaxy Nexus در آزمون باتری ما کمی ضعیف بود. این گوشی در ترکیبی از استفاده های گوناگون توانست 31 ساعت دوام بیاورد که یکی از ضعیفترین عملکردهایی است که ما تا به حال دیده ایم. 8 ساعت و 23 دقیقه برای مکالمه، 6 ساعت و 2 دقیقه برای پخش فیلم و 3 ساعت و 1 دقیقه برای استفاده از مرورگر اینترنت از نتایجی بودند که Galaxy Nexus از خود به جای گذاشت.

 

 
image

 

Galaxy Nexus با توجه به ابعاد بزرگش، بسیار خوش دست میباشد. استفاده از ماده ی Hyper Skin در پشت گوشی سبب شده تا Galaxy Nexus در مقابل افتادن های اتفاقی مقاوم باشد. این ویژگی حتی گرفتن گوشی با یک دست را راحت تر میکند.

 

 ما هیچ نکته ی بدی در مورد طراحی و کیفیت ساخت Galaxy Nexus نتوانستیم پیدا کنیم. این گوشی بهبود عظیمی در زمینه ی کیفیت ساخت در سری گوشی های Nexus داشته و دارای طراحی منحصر به فرد میباشد.

 

 
image
image

 

حال وقت آن است تا سفری به اعماق آخرین نسخه ی سیستم عامل Google یعنی آندروید 4.0 داشته باشیم. این روزها هر سازنده ای، سخت افزار منحصر به فردی ارائه میدهد، ولی ما معتقدیم که تجربه ی نرم افزاری Galaxy Nexus، به فروش آن بسیار کمک میکند.

 

 

 

رابط کاربری

 Samsung Galaxy Nexus اولین تلفن همراهی است که به آخرین نسخه ی سیستم عامل آندروید، یعنی ساندویچ بستنی مجهز شده، رابط کاربری در این نسخه بسیار شبیه به آندروید 3.0 "کندو عسل" میباشد. اما بخشی از آن برای کار کردن بروی تلفن های همراه و تبلت ها بازسازی شده است.

 

 بیایید با قفل صفحه شروع کنیم. مکانیزم باز شدن قفل صفحه ترکیبی از نسخه ی "ساندویچ بستنی" و "نان زنجبیلی" است. در قسمت پایینی صفحه نمایش یک آیکن قفل دایره ای شکل وجود دارد که میتوانید آن را در محوطه ای دایره ای بچرخانید، اما در واقع فقط در 2 حالت قفل صفحه باز میشود: 1- کشیدن دایره به سمت راست قفل را باز میکند. 2- کشیدن به سمت چپ قفل را باز کرده و نرم افزار دوربین را اجرا میکند.

 

 این نوع قفل صفحه به اندازه ی دیگر نمونه هایی که در دیگر گوشی ها دیده ایم انعطاف پذیر نیست، چرا که فقط 2 گزینه برای باز کردن قفل صفحه وجود دارد و شما نمیتوانید عملکردهای دیگری را به این قسمت اضافه کنید. همانند چیزی که در Galaxy Note دیده بودیم.

 

 قابلیت دیگری که "ساندویچ بستنی" به همراه خود آورده، باز کردن قفل صفحه از طریق تشخیص چهره است. این روش آنقدرها مطمئن نیست ولی سریعترین راه برای باز کردن قفل صفحه میباشد، کافی است دوربین جلو را به سمت صورتتان گرفته و شاهد باز شدن قفل صفحه باشید.

 

image
 
image

بعد از گذشتن از قفل صفحه، با یک صفحه ی اصلی بسیار متفاوت مواجه میشویم. تغییرات بزرگی در این بخش از رابط کاربری آندروید صورت گرفته، که بزرگترین آن آزاد بودن رابط کاربری از هرگونه کلید سخت افزاری است.

 

 کلیدهای Back، Home و Recent apps در ردیفی در پایین صفحه نمایش قرار گرفته اند. گاهی اوقات برای برخی از نرم افزارها کلید منو نیز به این لیست اضافه میشود. لمس کردن این کلید راحت نبوده چرا که 3 کلید دیگر تقریبا تمام فضای قسمت پایینی را اشغال کرده اند. به هر حال امیدواریم تا نرم افزارها در این مورد دوباره طراحی بشوند تا مشکلی با رابط جدید نداشته باشند.

 

 
image
image

 

ردیف مربوط به 3 کلید Back، Home و Recent apps همیشه نمایان است، حتی در قفل صفحه کلیدها ناپدید شده ولی نوار سیاه رنگ همیشه در پایین صفحه نمایش حضور دارد. برتری این کلیدها نسبت به کلیدهای سخت افزاری این است که هنگام چرخش صفحه نمایش آنها نیز با صفحه نمایش میچرخند.

 

 آندروید 4.0 قابلیت پشتیبانی از کلیدهای سخت افزاری را نیز دارد، اما Galaxy Nexus با توجه به موقعیتش احتمالا کاری خواهد کرد که بعد از مدتی پیدا کردن گوشی های آندرویدی با کلید سخت افزاری بسیار سخت شود.

 

 بالاتر از نوار کلیدهای کنترلی، چهار میانبر محبوب ما به همراه یک کلید برای دسترسی به نرم افزارها قرار گرفته اند. این میانبرها به راحتی قابل تغییر هستند و میتوانید با کشیدن، آنها را جا به جا کرده و حتی پوشه ی مورد نظر خودتان را با آنها جایگزین کنید.

 

 
image

 

نوار جستجو Google بخش ثابت دیگری است که در هنگام پیمایش صفحه اصلی همیشه در قسمت بالایی صفحه نمایش حضور دارد، پس نمیتوان آن را یک ویجت نامید.

 

 بخش "اطلاعیه ها" هنوز هم وجود دارد و این بار تصویر کوچکی از مخاطب مورد نظر که با شما تماس گرفته را نمایش میدهد. یک میانبر تنظیمات نیز در این بخش قرار گرفته ( همانند چیزی که در آندروید 3.0 "کندوی عسل" دیده بودیم ) که مشخص میکند برای دسترسی به بخش تنظیمات نیازی نیست مسیر "منو > تنظیمات" را طی کنید ( که البته سریعترین راه ممکن برای دسترسی به این بخش بود ).

 

 
image
image

 

اطلاعیه ها قابلیت حذف شدن را دارند، کافی است آنها را کشیده و به بیرون بیاندازید.

 

 5 پانل برای صفحه اصلی در نظر گرفته شده که میتوانید تعداد آنها را کم یا زیاد کنید. این پانل ها میتوانند توسط میانبرها، پوشه ها، ویجت ها و غیره اشغال شوند. ویجت ها قابلیت تغییر اندازه را بصورت افقی و عمودی دارند. این قابلیت را قبلا در رام های تغییر یافته دیده بودیم، اما در حال حاضر این ویژگی یک بخش استاندارد از آندروید محسوب میشود.

 

 برای تغییر اندازه ی یک ویجت، باید آن را لمس کرده و انگشت خود را برروی ویجت نگه دارید تا گزینه های مربوط به تغییر ابعاد ظاهر شوند. ویجت هایی که قابلیت تغییر ابعاد را دارند توسط خطوطی در اطراف آنها مشخص میشوند تا شناسایی آنها راحت تر شود.

 

 برای ساختن یک پوشه باید میانبری را برروی میانبر دیگر انداخته و پوشه را نام گذاری کنید. با باز کردن یک پوشه فقط مقدار فضایی که مورد نیاز محتویات آن است نمایش میابد.

 

 
image
image
image

 

پوشه ها خود بصورت دایره ای شکل بوده و میانبرهایی که داخل آنها جای گرفته اند را نمایش میدهند. میانبرها در یک خط بصورت منظم دسته بندی میشوند و فقط اولین میانبر بصورت کامل قابل مشاهده است ( در نمای دایره ای پوشه که بصورت پیش نمایش میانبرها را نشان میدهد ).

 

 به نظر میرسد دیگر خبری از پوشه های زنده در آخرین نسخه ی سیستم عامل آندروید نیست.

 

 "کشوی نرم افزارها" بسیار شبیه به چیزی است که در آندروید 3.0 "کندوی عسل" دیده بودیم.  دارای دو برگه ی "نرم افزارها" و "ویجت ها" بوده که هرکدام برگه های دیگری را نیز شامل میشوند. اگر از برگه ی "نرم افزارهای در دسترس" عبور کنید به برگه ی "ویجت ها" میرسید. همچنین در این بخش میانبری برای فروشگاه آندروید در نظر گرفته شده تا کار شما را راحت تر کند.

 

 نرم افزارها و ویجت ها به ترتیب الفبا دسته بندی شده و گزینه  ی دیگری برای چیدمان آنها وجود ندارد.

 

 جابجا کردن میانبرها و ویجت ها همانگونه است که انتظارش را دارید، انگشت را برروی ویجت/میانبر نگه داشته و بعد میتوانید هرکجای صفحه اصلی که مایل هستید آنها را جابجا کنید. هنگام جابجایی دو گزینه ی "حذف نرم افزار" و "اطلاعات نرم افزار"  در بالای صفحه نمایش ظاهر شده که هرکدام صفحه ی مربوط به مدیریت نرم افزارها را نمایش میدهند.

 

 
image
image
image

 

لیست "آخرین نرم افزارها" از آندروید 3.0 "کندوی عسل" الهام گرفته شده که تصاویری بند انگشتی از نرم افزارهای در حال اجرا را به همراه آیکن، نمای عمودی و لیستی قابل پیمایش به نمایش میگذارد. میتوانید با کشیدن انگشتتان به طرفین بین نرم افزارها گردش کنید که خود قابلیت جدیدی برای این بخش محسوب میشود.

 

 
image
image

 

گوگل در نسخه ی "ساندویچ بستنی" از سبک حروف جدیدی به اسم Roboto استفاده کرده که، جایگزینی برای سبک حروفی که قبلا در نسخه های قبلی آندروید دیده بودیم، محسوب میشود. ویژگی های جدیدی نیز به این بخش اضافه شده که برای مثال میتوان به انیمیشن های جدید، جلوه های انتقال و حالت جدیدی از قابلیت swipe اشاره کرد. Swipe به شما اجازه میدهد تا آیتم ها را به آسانی با یک حرکت افقی از لیست حذف کنید.

 

 

 

بنچمارک های ترکیبی

 Galaxy Nexus از یک پردازنده ی دو هسته ای Cortex-A9، که هر هسته دارای سرعت 1.2GHz میباشد به همراه تراشه ی TI OMAP 4460 بهره میبرد، با این حساب عملکرد پردازنده باید چیزی شبیه به گوشی Galaxy S2 باشد ( چرا که این گوشی از همین نوع پردازنده بهره میبرد ).

 در آزمون اول یعنی BenchmarkPi، نتایج بسیار جالب بودند، Galaxy Nexus حتی بهتر از Galaxy Note ( که دارای هسته هایی با سرعت 1.4GHz است ) عمل کرد، اما در آزمون Linpack از Galaxy S2 عقب ماند. بطور کلی Galaxy Nexus در زمینه ی پردازنده بسیار قدرتمند بوده و در میان بهترین ها قرار میگیرد. گرچه  سرعت پردازنده ی آن در بین دو هسته ای ها بهترین نیست.

 

 
image

 

نکته ی قابل ذکر دیگر عملکرد گرافیکی این گوشی میباشد که در این قسمت شاهد تراشه ی OMAP 4460 و پردازشگر گرافیکی PowerVR SGX540 هستیم. مشخصاتی که در گوشی Galaxy S شاهد آنها بودیم و کاملا قدیمی میباشند. البته فراموش نکنیم که Galaxy Nexus به یک صفحه نمایش تقریبا ارزشمند HD مجهز است، از کلمه ی تقریبا استفاده کردیم، چرا که نوار مربوط به کلیدهای کنترلی که برروی صفحه نمایش هستند، حتی در حین اجرای بازی های 3 بعدی نیز نمایان میمانند و با توجه به هماهنگ نبودن بازی های حال حاضر با آندروید 4.0، این موضوع ممکن است تا مدتی آزار دهنده باشد.

 

 در آزمون NenaMark2 این گوشی توانست این بازی را با 24 فریم در ثانیه اجرا کند، که مطمئنا عالی نیست اما به اندازه ی کافی خوب میباشد. سازندگان بازی میتوانند با بروزرسانی و همگام کردن بازی ها با این گوشی، عملکرد آن را افزایش دهند و با توجه به این موضوع، Galaxy Nexus مشکلی در اجرای بازی ها نخواهد داشت.

 

 
image

 

مرورگر اینترنت بروزرسانی های زیادی را شاهد بوده و این بروزرسانی ها شامل موتور JavaScript نیز میشود. در آزمون SunSpider، این گوشی شگفت انگیز ظاهر شد و دیگر اسمارت فون ها در کنار Galaxy Nexus همچون گوشی های کند و آهسته به نظر می آمدند. Galaxy Nexus بالاترین امتیاز ممکن را در زمینه ی مرورگر اینترنت در میان تلفن های همراه کسب کرد ( حتی بالاتر از iPhone 4s ).

 

 با اضافه شدن HTML5 در آزمون BrowserMark، بار دیگر Galaxy Nexus با اختلافی زیاد بعنوان سریعترین گوشی موبایل در زمینه ی مرورگر اینترنت شناخته شد. 

 

اما خبر خوب این است که مرورگر به هیچ وجه از پردازنده ی گوشی استفاده نمیکند و موتور مخصوص خودش را دارد و تمام تلفن هایی که برروزرسانی "ساندویچ بستنی" را دریافت کنند میتوانند از این قابلیت بهره ببرند و تجربه ای سریعتر در زمینه ی اینترنت داشته باشند.

 

 
image

 

دفترچه تلفن از نو طراحی شده

 دفترچه تلفن کاملا از نو طراحی شده و این بار محیطی شبیه به فروشگاه آندروید دارد تا دفترچه تلفنی که در نسخه های قبلی آندروید مشاهده کرده بودیم. این بخش دارای 3 برگه میباشد که میتوانید بین آنها پیمایش کنید.

 برگه ی میانی که بعنوان برگه ی پیش فرض شناخته میشود، لیستی از تمام مخاطبان را در اختیارتان میگذارد. مخاطبان به همراه نام و عکس در سمت راست لیست میشوند. همچنین میتوانید آنها را از طریق نام کوچک یا نام خانوادگی دسته بندی کنید.

 

 
image
image
image

 

با وجود یک نوار پیمایش در این قسمت میتوانید به راحتی به مخاطب مورد نظرتان در لیست دسترسی پیدا کنید و همچنین یک موتور جستجوی ساده برای این کار تعبیه شده است.

 

 بخش "تماس سریع با مخاطب" نیز از نو طراحی شده، لمس کردن تصویر یک مخاطب سبب نمایش یک پنجره با تعدادی برگه میشود، این برگه ها شامل تلفن، ایمیل و لیستی از شماره ها و آدرس های مخاطب میشوند.

 

 
image

 

هر مخاطب به همراه یک نام، یک ستاره برای اضافه کردن به علاقه مندی ها و دکمه ی تنظیمات نمایش پیدا میکند، همچنین گزینه های به اشتراک گذاشتن یا حذف کردن یک مخاطب، اختصاص دادن زنگی خاص و یا تغییر دادن تماس های مخاطب به پیغام صوتی، در نظر گرفته شده اند.

 

 در زیر تمام این گزینه ها لیستی از مشخصات مخاطب قرار گرفته که توسط شماره های تماس، ایمیل ها، رویدادها، نوشته ها و غیره دسته بندی میشوند.

 

 
image
image

 

در هنگام ویرایش یک مخاطب، میتوانید فیلدهایی را اضافه کنید تا اطلاعات بیشتری را از مخاطب خود ذخیره کنید. اگر یک مخاطب را از طریق چندین سرویس مختلف ذخیره کرده اید، میتوانید تمام سرویس ها را با هم همگام کنید.

 

 
image
image
image

 

باید به این نکته اشاره کنیم که با توجه به نوسازی شدن نرم افزار فیسبوک در این گوشی، خبری از لیست مخصوص مخاطبان آن در دفترچه تلفن نیست. Google در گذشته با آندروید 2.3.3 این قابلیت را به گوشی های آندروید اضافه کرده بود، اما شاهد چنین ویژگی در Galaxy Nexus نیستیم.

 

 دفترچه تلفن از قابلیت های مختلف فیلترینگ بهره میبرد، بطور مثال میتوانید مخاطبان یک شبکه یا سرویس خاص مانند فیسبوک را یا حتی مخاطبان یک گروه که ایجاد کرده اید را مخفی کنید.

 

 
image
image

 

دفترچه تلفن دارای 2 برگه ی "گروه ها" و "علاقه مندی ها" میباشد. "گروه ها" توسط سرویس های مختلف دسته بندی شده اند (مانند گروه مخاطبان Gmail)، در حالی که "علاقه مندی ها" دارای لیستی از مخاطبان مورد علاقه با تصاویری بزرگ میباشد که بصورت شبکه ای چیده شده اند.

 

 

 

تماس های تلفنی

 تماس های دریافتی به نظر خوب میرسیدند و دارای صدایی رسا و شفاف بودند و البته صفحه نمایش منحنی شکل گوشی به راحتی در کنار صورت جای میگرفت. البته زمانی که سیگنال ها کاهش میافتند مقداری کیفیت صدا ضعیف شده و حتی در منطقه های کور شاهد قطعی تماس بودیم.

 
image

 

شماره گیر دارای کلیدهای آبی و پس زمینه ی سیاه میباشد، این بخش هیچگونه قابلیت جدیدی نداشته و بطور مثال خبری از شماره گیری هوشمند نیست.

 

 Galaxy Nexus دارای یک میکروفن دوم میباشد که وظیفه ی از بین بردن نویزها را دارد.

 

 شماره گیر فقط برگه ی اول نرم افزار "تلفن" میباشد، 2 برگه ی دیگر که "علاقه مندی ها" و "برگه ی تماس" نام دارند همانند آن چیزی که در دفترچه تلفن دیده بودیم عمل میکنند. در برگه ی تماس، نمیتوانید چیزی را حذف کنید که خود تاحدودی آزار دهنده میباشد.

 

 Galaxy Nexus توانست امتیازی پایین تر از حد متوسط را در آزمون بلندگوی ما کسب کند که میتوانید جزییات آن را در تصویر زیر مشاهده کنید.

 

 
image

 

پبام نگاری

 بخش پیام نگاری همان حالت قبل را حفظ کرده و در عین حال بهبودهایی داشته است. تمام ارتباطاتی که از طریق SMS/MMS صورت میگیرند در رشته های گفتگو گردآوری میشوند، که هر رشته ی گفتگو تمام مکالمات شما و مخاطبتان را در برمیگیرد. ویژگی بسیار خوب دیگری که به این بخش اضافه شده، قابلیت حذف چندگانه ی رشته ها میباشد.

 هر رشته بصورت صفحه ی چت IM سازمان دهی شده که آخرین پیام در قسمت پایینی مکالمه نمایش پیدا میکند. میتوانید پیام های خود را مدیریت کرده (مانند حذف،کپی وغیره) و یا حتی آنها را قفل کنید (برای جلوگیری از حذف شدن). همچنین با قابلیت جستجو میتوانید پیام موردنظرتان را از بین مکالمه ها به آسانی پیدا کنید.

 

 "تماس سریع با مخاطب" در این بخش نیز تعبیه شده و میانبری برای تماس در قسمت بالایی هر رشته نمایش پیدا میکند.

 

 
image
image
image

 

میتوانید گوشی را طوری تنظیم کنید که پیام های قدیمی را پاک کند (بصورت پیش فرض، 500 پیام نوشتاری و 50 MMS را نگه داری میکند). و همچنین میتوانید گزینه ی "گزارش دریافت پیام" را فعال کنید تا از خوانده شدن پیام خود توسط مخاطبتان باخبر شوید.

 

 
image
image

 

ساختن یک متن یا نوشته هنوز هم ناامید کننده به نظر میرسد چرا که هنگام نوشتن تنها یک خط در اختیار داشته و با ادامه دادن میتوانید نهایتا تا سه خط را اشغال کنید که کار را برای نوشته های طولانی سخت میکند. ما معمولا از این موضوع صرف نظر میکنیم اما در یک گوشی با صفحه نمایش 4.65 اینچی نداشتن فضای کافی برای نوشتن متن میتواند یک ضعف محسوب شود.

 

 میتوانید به پیام های خود محتوای چندرسانه ای اضافه کنید در این صورت پیام به MMS تبدیل خواهد شد. برای اضافه کردن محتوای چندرسانه ای بصورت چندگانه باید به ویرایشگر کامل MMS مراجعه کنید.

 

 بیایید نگاهی به بخش ایمیل داشته باشیم، نرم افزار Gmail تغییرات زیادی را شاهد نبوده، جز تعدادی میانبر که به پایین صفحه نمایش اضافه شده و بسیار هم کارآمد میباشند. این نرم افزار هنوز هم از عملیات دسته ای پشتیبانی میکند که وظیفه ی آن دسته بندی، نشانه گذاری و حذف چندگانه ی ایمیل ها میباشد. نرم افزار Gmail از چندین حساب کاربری بصورت همزمان پشتیبانی میکند، گرچه هیچگونه صندوق ورودی متحدی برای آنها در نظر گرفته نشده است.

 

 
image
image

 

ویژگی جالب Gmail این است که میتوانید با کشیدن انگشت به سمت راست یا چپ بین ایمیل ها گردش کنید.

 

 میانبرهای پایین صفحه شامل ایمیل، جستجو، برچسب ها، نوسازی و تنظیمات میشوند.

 

 یک نرم افزار ایمیل نیز برای دیگر سرویس دهنده های ایمیل در نظر گرفته شده که از صندوق های ورودی POP و IMAP نیز پشتیبانی میکند. شما به پیام ها از طریق پوشه های آنلاین دسترسی دارید که بصورت پهلو به پهلو کنار یکدیگر قرار گرفته اند. همانند صندوق ورودی گزینه های drafts و sent items نیز در این بخش وجود دارند.

 

 
image
image

 

این نرم افزار بر خلاف Gmail از صندوق ورودی متحد بهره میبرد که پیام ها را با رنگ های مختلف چیدمان میکند تا بتوانید به راحتی تشخیص دهید هر پیام مربوط به کدام حساب کاربری است. متاسفانه قابلیت چرخش بین ایمیل ها توسط کشیدن انگشت به طرفین در این نرم افزار وجود ندارد.

 

 Google Talk بخش پیام های فوری را اداره میکند. شبکه ی GTalk با انواع سرویس دهنده های محبوب نظیر Pidgin، Kopete، iChat و Ovi Contacts سازگاری کامل دارد.

 

 صفحه کلید این گوشی با توجه به صفحه نمایش 4.65 اینچی فضای زیادی را در اختیار دارد و نوشتن با آن بسیار آسان میباشد. حتی با چرخاندن گوشی و رفتن به حالت افقی، کلیدها بزرگتر هم میشوند. صفحه نمایش طویل Galaxy Nexus کار را برای نوشتن با دو دست بسیار آسان میکند.

 

 
image
image

 

با لمس کردن متن یک دستگیره در اختیارتان قرار میگرد که بسیار دقیق بوده و اصلاح کردن اشتباهات را آسان تر میکند. گزینه های مربوط به انتخاب متن (انتخاب کلمه یا انتخاب کل متن) با دوبار لمس کردن متن ظاهر میشوند که دارای 2 دستگیره برای مشخص کردن مبدا و مقصد متن میباشند.

 

 اگر کلمه ای را اشتباه تایپ کنید با خطی قرمز میشخص میشود که با لمس کردن آن، گوشی لیستی از کلمات اصلاح شده را به شما پیشنهاد میدهد که میتوانید این لیست را با کلمات مورد نظر خود تکمیل کرده یا آنها را حذف کنید.

 

 

 

گالری بهتر

 بخش گالری برای آندروید 4.0 بازسازی شده و این بار ویژگی های جدیدی را به نمایش میگذارد.

 نمای پیش فرض گالری، آلبوم ها را شامل میشود که تمام پوشه های شامل تصاویر را لیست میکند. همچنین تصاویر بصورت شبکه ای در دو ردیف نمایش پیدا میکنند.

 

 گالری از نماهای "مکان ها" ( تصاویر بر اساس مناطقی که در آنها ثبت شده اند گروه بندی میشوند)، "زمان" (تصاویر بر اساس زمانی که ثبت شده اند گروه بندی میشوند)، "دوستان" (تصاویری که چهره ی دوستان شما در آن مشخص شده باشند) و "برچسب ها" (تصاویر که میتوانید بصورت دستی برچسب گذاری کنید) نیز پشتیبانی میکند.

 

 
image
image
image

 

گزینه ی کارآمد دیگر این بخش قابلیت "آفلاین" است که به شما اجازه میدهد آلبوم ها را دانلود کرده و بعد بصورت آفلاین مشاهده کنید. نرم افزار گالری از آلبوم های آنلاین همچون Picasa پشتیبانی میکند (از آلبوم های فیسبوک پشتیبانی نمیشود) که میتوانید از طریق Wi-Fi به همگام سازی آنها بپردازید.

 

 
image
image

 

آلبوم ها تصاویر را به شکل شبکه ای مستطیلی نمایش میدهند که بصورت افقی قابل پیمایش میباشند. زمانی که سعی میکنید آخر لیست را پیمایش کنید، تصاویر با کج شدن به شما یادآوری میکنند که به آخر لیست رسیده اید.

 

 
image

 

نمای تکی نیز بروزرسانی شده، بالای هر تصویر تعدادی میانبر برای به اشتراک گذاری و یک دکمه ی حذف وجود دارد، در حالی که در قسمت پایینی نمای بند انگشتی دیگر تصاویر آلبوم را شاهد هستیم. متوانید هر یک از تصاویر بند انگشتی را لمس کرده تا تصویر مورد نظر نمایش پیدا کند یا با کشیدن انگشت به طرفین بین تصاویر گردش کنید.

 

 
image

 

منوی تنظیمات گزینه های ساده ویرایش همانند برش و چرخاندن را در اختیارتان میگذارد. ویرایشگر از قابلیت هایی همچون میزان نور، جلوه ها، نوع رنگ، از بین بردن قرمزی چشم، شفافیت تصویر و غیره پشتیبانی میکند. اغلب این گزینه ها از طریق یک گیره ی لغزنده تنظیم میشوند که به شما اجازه میدهد با دقت میزان آنها را کنترل کنید.

 

 
image
image

 

نرم افزاری به اسم Movie Studio وظیفه ی ویرایش فیلم ها را بر عهده داشته و در این زمینه بسیار قدرتمند عمل میکند. میتوانید تعدادی فیلم را با هم ادغام کرده و مبدا و مقصد هر کدام را مشخص کنید، اضافه کردن جلوه های خاص، موسیقی و غیره تنها بخشی از قابلیت های این نرم افزار میباشند.

 

 
image
image

 

ما امیدواریم که این نرم افزار را در دیگر گوشی های آندرویدی با بروزرسانی به "ساندویچ بستنی" مشاهده کنیم. Movie Studio به راحتی میتواند نیازهای شما را در مورد ساخت ویدئوهای مختلف در حد یک کامپیوتر برآورده کند. همانطور که میدانیم Apple برای نرم افزار مشابه ـش یعنی iMovie پول خوبی به جیب میزند.

 

 

 

پشتیبانی پخش کننده ی فیلم از DivX

 Google در زمینه ی پخش کننده ی فیلم اصلا خوب عمل نکرده و هنوز خبری از یک پخش کننده ی اختصاصی نیست، چرا که برای دسترسی به پخش کننده باید به گالری مراجعه کنید اما حداقل Galaxy Nexus از فابل های DivX و XviD پشتیبانی میکند ولی در بسیاری از موارد فیلم ها با مشکل مواجه شده یا پخش نمیشوند.

 
image

 

قابلیت های این بخش هنوز هم بسیار محدود میباشد. شما فقط گزینه های پخش/توقف و یک لغزنده برای چرخش داخل فیلم را در اختیار دارید. پس انتظار پشتیبانی از زیرنویس و فایل های MKV را نداشته باشید.

 

 از طرفی دیگر تماشا کردن فیلم برروی صفحه نمایش 4.65 اینچی SuperAMOLED با رزولیشن 720p بسیار جذاب بوده و میتوانید پیکسل به پیکسل آن را احساس کنید، البته اگر فایل مورد نظر را به یک فرمت قابل پخش تبدیل کرده باشید. همچنین میتوانید از بین تعداد زیادی پخش کننده ی فیلم در فروشگاه آندروید یکی از آنها که تعداد زیادی فرمت را پشتیبانی میکند دانلود کنید.

 

 با توجه به پشتیبانی MHL از درگاه microUSB، میتوانید از Galaxy Nexus بعنوان یک پخش کننده ی خانگی برروی تلویزیون خود بهره ببرید. البته نمیتوان منکر این قضیه شد که ضعف پخش کننده ی این گوشی، صفحه نمایش فوق العاده و تراشه ی قدرتمند آن را هدر میدهد.

 

 هر زمانی که دوست داشته باشید میتوانید به فروشگاه آندروید مراجعه کرده و پخش کننده های مختلف را امتحان کنید که اغلب از فرمت های مختلف، زیرنویس و غیره پشتیبانی کرده اما هیچکدام از خروجی تلویزیون بهره نمیبرند.

 

 

 

پخش کننده موسیقی با رابط کاربری جدید و اکولایزر

 Galaxy Nexus با آخرین نسخه ی پخش کننده ی موسیقی گوگل عرضه میشود. همانند دیگر بخش های آندروید 4.0 این قسمت نیز از برگه های پیمایشی بهره میبرد که این ویژگی خود بخشی از بروزرسانی سیستم عامل محسوب میشود.

 برگه ها شامل "آهنگ های اخیر"، "هنرمندان"، "آلبوم ها"، "آهنگ ها"، "لیست ها" و "سبک ها" میشوند که به سازمان دهی مجموعه ی شما میپردازند.

 

 
image
image

 

صفحه ی "در حال پخش" نمایی از کاور آلبوم، اطلاعات آهنگ و کنترل های موسیقی را در اختیارتان میگذارد. با حرکت دادن انگشت به بالا یا پایین نواری شامل گزینه های shuffle و repeat در بالای آهنگ در حال پخش ظاهر میشود.

 

 
image
image

 

از طریق کلید تنظیمات میتوانید یه اکولایزر دسترسی پیدا کنید که قابلیت روشن/خاموش شدن را دارد و اگر هدفون را متصل کنید امکان پخش آهنگ را با جلوه های 3D و غیره دارید.

 

 
image

 

میانبرهایی برای خرید آنلاین در رابط پخش کننده ی موسیقی قرار گرفته که جستجویی مبنی بر آلبوم مورد نظر شما انجام میدهد و تعدادی فروشگاه آنلاین به شما معرفی میکند. حتی گزینه ای در این قسمت برای افرادی که آلبوم ها را بصورت فیزیکی میخواهند در نظر گرفته شده که نزدیکترین فروشگاه موسیقی نزدیک به منطقه ی شما را نشان میدهد.

 

 زمانی که در حال پخش آهنگ هستید، قفل صفحه نمایی از کاور آلبوم، اطلاعات آهنگ و کنترل های موسیقی را در اختیارتان میگذارد. همچنین میتوانید موسیقی را از طریق منطقه ی اطلاعیه ها کنترل کنید.

 

 

 

کیفیت صدای عالی

 امتیازات Galaxy Nexus در آزمون کیفیت صدا، ما را بسیار تحت تاثیر قرار داد. این گوشی بلندترین صدا را در بین اسمارت فون هایی که ما دیدیم ندارد اما خروجی صدای آن بسیار رسا و شفاف میباشد.

 وقتی گوشی را به یک آمپلی فایر متصل کردیم نتایج بسیار عالی بودند. پاسخ دهی فرکانس تنها نکته ی ضعیف آن محسوب میشد که البته با گوش غیر مسلط قابل تشخیص نبود.

 

 با متصل کردن هدفون ها قضیه چندان تغییری نمیکند. درجه ی صدا در حد بالایی قرار دارد، میزان نویز و محدوده ی حرکتی هنوز هم عالی به نظر میرسند و پاسخ دهی فرکانس کاملا خوب کار میکند. Stereo crosstalk مقداری افزایش میابد که اهمیتی نداشته و جای نگرانی ندارد. جزییات بیشتر را میتوانید در تصویر زیر مشاهده کنید.

 

 
image

 

دوربین

 Galaxy Nexus به یک دوربین 5 مگاپیکسلی مجهز شده که با فلاش LED همراه میباشد و رزولیشن 2592x1944 را ارائه میدهد.

 رابط کاربری دوربین بازسازی شده ولی ما هنوز طرفدار سرسخت آن نیستیم. این درست است که دیگر گوشی ها میتوانند چیزهای زیادی از رابط کاربری دوربین Galaxy Nexus یاد بگیرند اما این رابط میتوانست بهتر از این نیز باشد.

 

 
image
image
image

 

منظره یاب اکثر فضای این بخش را دربرمیگیرد به همراه پانلی در سمت راست که کلیدهای کنترلی مانند میانبر به گالری، کلید عکاسی مجازی و تعویض بین دوربین/فیلمبرداری را شامل میشود.

 

 کلید تعویض بدین صورت کار میکند که شما آن را لمس کرده و 3 گزینه نمایش پیدا میکنند که شامل دوربین، فیلمبرداری و پانوراما میشوند. 

 

دیگر کلیدها در همان سمت راست چیده شده و شامل دوربین جلو، بزرگنمایی مجازی و میانبر تنظیمات میشوند. میانبر تنظیمات گزینه های فلاش، میزان سفیدی، نوع تصویر، صحنه ها و غیره را در اختیارتان میگذارد.

 

 برای دریافت فریم بهتر میتوانید از فوکوس لمسی استفاده کنید و همچنین قابلیت تشخیص چهره در دسترس میباشد.

 

 زمانی که میانبر گالری را لمس میکنید، پیش نمایشی از آخرین تصاویر ثبت شده توسط دوربین به همراه لیستی از تمام روش های به اشتراک گذاری آنها نشان داده میشود.

 

 
image

 

ثبت تصاویر پانوراما بسیار آسان میباشد، فقط کافی است کلید عکاسی را لمس کرده و تلفن را به سمت راست یا چپ هدایت کنید، بقیه ی کارها را به عهده ی گوشی بگذارید. اگر سرعت حرکت زیاد باشد تلفن به شما اخطار میدهد، ولی مشکلی ایجاد نخواهد شد اگر حتی برای مدتی تلفن را حرکت ندهید (مشکلی که در گوشی های Sony Ericsson مشاهده کرده بودیم).

 

 
image

 

نکته ای که در مورد دوربین ما را تحت تاثیر قرار داد نوع عکاسی در حالت shot-to-shot بود، شما فقط باید کلید عکاسی را بصورت متوالی فشار دهید تا دوربین تصویری را ثبت کند.

 

 از آنجایی که کیفیت دوربین برای برخی نگران کننده است باید بگوییم که عملکرد Galaxy Nexus در این زمینه بسیار عالی  میباشد. میزان جزییات در سطح بالایی بوده و رنگ ها خوب به نظر میرسند، همچنین میزان نویز در وضعیت خوبی قرار دارد.

 

 

 

 

 

فیلمبرداری

 حتی با وجود دوربینی 5 مگاپیکسلی، Galaxy Nexus فیلم های 1080p و دوربین جلوی آن فیلم های 720p ضبط میکند.

 رابط کاربری این بخش عملا با رابط عکاسی یکسان است، ولی ویژگی های بسیار جالبی در قسمت فیلمبرداری در دسترس هستند.

 

 
image
image
image

 

اولین گزینه گرفتن عکس هنگام فیلمبرداری است، فقط کافی است هنگام فیلمبرداری صفحه را لمس کنید. با این روش با یک تیر دو نشان میزنید، ضبط کامل رویداد و گرفتن عکس با نهایت رزولیشن بصورت همزمان.

 

 همچنین میتوانید از بزرگنمایی مجازی هنگام فیلمبرداری بهره ببرید. گزینه های دیگر شامل جلوه های real-time که صورت شخص را بصورت کمدی و خنده دار در می آورند و قابلیت time-lapse میشوند.

 

 جلوه ی دیگری که چندان جالب کار نمیکند، قابلیت "پس زمینه" میباشد. گوشی را برروی یک سه پایه قرار میدهید و زمانی که گوشی آماده  به کار شد وارد صحنه میشوید.

 

 این نرم افزار تمام تلاش خود را میکند تا شما را به بهترین شکل ممکن از فیلم/تصویر جدا کرده و برروی پس زمینه ی دیگری قرار بدهد. اما متاسفانه بسیار حساس میباشد، حتی با وجود یک سایه برروی دیوار پشت سرتان ممکن است جلوه ی "پس زمینه" نتواند دقیق عمل کند. پس زمینه ی مورد نظر باید بسیار ایستا و بدون تحرک باشد تا نتیجه ی کار خوب شود. در هر صورت این یک جلوه ی هالیوودی نیست اما گاهی اوقات برای تفریح جالب میباشد.

 

 به این نکته اشاره کنیم که گاهی اوقات فیلم های ضبط شده کاهش رزولیشن را شاهد هستند (720x480) و نرخ فریم به 16fps میرسد.

 

 از طرف دیگر، فیلم های ضبط شده ی Full HD توسط Galaxy Nexus دارای پسوند MP4، با نرخ بیت زیر 10Mbps میباشند. نرخ فریم 24fps بوده که نسبت به رقبا کمی پایین میباشد اما به اندازه ی کافی خوب به نظر میرسد.

 

 حتی با نرخ فریم نسبتا پایین، فیلم های 1080p ضبط شده توسط Galaxy Nexus جز بهترین ها میباشند.

 

 فیلم های 720p نرخ بیت کمتری داشته (8Mbps) اما نرخ فریم بیشتری را پشتیبانی میکنند (30fps). همچنین فضای فیلمبرداری در حالت 720p بیشتر بوده و طبق معمول کیفیت بسیار خوب میباشد.

 

 ما همچنین فیلمبرداری دوربین جلو را امتحان کردیم. کیفیت این فیلم بطور کلی بسیار پایین تر از فیلم ضبط شده توسط دوربین اصلی بود، اما هنوز هم جز بهترین فیلم های ضبط شده در میان دوربین های جلو بود. فراموش نکنید که تمام جلوه های فیلمبرداری در دوربین اصلی را میتوانید برای دوربین دوم نیز اعمال کنید.

 

 

 

سنجش کیفیت فیلم

 Galaxy Nexus از معدود تلفن هایی است که میتواند فیلمبرداری 1080p انجام دهد. در محیط هایی با نور مناسب، فیلم ها جزییات خوبی داشته گرچه ترکیب نویز و تراکم مقداری رتبه ی آن را پایین می آورد. در حالی که در محیط هایی با نور نامناسب، نتایج بسیار ضعیف هستند.

 

 

پادشاه اتصالات و ارتباطات

 همانطور که تصورش را میکنید، برترین تلفن آندرویدی با توپخانه ای از امکانات ارتباطی به میدان آمده است. این گوشی هر چیزی که فکرش را بکنید از پشتیبانی باند چهار گانه GSM/GPRS/EDGE گرفته تا باند سه گانه 3G با HSPA+ (21Mbps سرعت دریافت و 5.76Mbps سرعت ارسال) را در اختیار دارد. و در نهایت یک نسخه ی LTE از گوشی برای مناطق خاصی در دسترس است.

 بخش ارتباطات محلی نیز بسیار عالی میباشد. پشتییبانی باند دو گانه Wi-Fi b/g/n، DLNA، Wi-Fi Direct، Wi-Fi hotspot، Bluetooth 3.0 و NFC از امکانات این بخش محسوب میشوند.

 

 گیرنده ی Wi-Fi کمی ضعیف عمل میکند، ما مشکل خاصی را مشاهده نکردیم اما اگر سیگنال Wi-Fi کاهش یابد سرعت دریافت نیز کاهش میابد.

 

 Galaxy Nexus همچنین با یک گیرنده ی داخلی A-GPS عرضه میشود که در قطب نمای دیجیتال و هواسنج نیز میتواند کاربرد داشته باشد.

 

 درگاه microUSB از شارژ شدن گوشی توسط کامپیوتر پشتیبانی میکند و همچنین میتوان با اتصال آن به شارژر خود گوشی این کار را انجام داد. باید به این نکته اشاره کنیم که قابلیتی به نام mass storage وجود ندارد و به جای آن باید از MTP استفاده کنید. مشکلی در اینباره وجود ندارد اما MTP برخی از فایل ها را منتقل نمیکند. بطور مثال قادر به منتقل کردن فایل ZIP به گوشی نمیباشد.

 

 از دیگر نکات میتوان به وجود جک صوتی 3.5mm ـی و پشتیبانی از MHL برای خروجی تلویزیون اشاره کرد.

 

 

 

مرورگر اینترنت بسیار عالی

 مرورگر اینترنت آندروید همیشه قابل تحسین بوده و مرورگر آندروید 4.0 از این قاعده مستثنی نیست. رابط این مرورگر برای کاربرد با سیستم عامل جدید، تغییراتی را شاهد بوده است.

 در حقیقت با نسخه ی کوچکی از مرورگر Chrome رو به رو هستیم که دارای یک نوار آدرس، میانبری به برگه ها و کلیدی برای دسترسی به دیگر گزینه ها میباشد. این گزینه ها شامل نوسازی، جلو رفتن، ذخیره بعنوان bookmark، به اشتراک گذاشتن صفحه، پیدا کردن صفحه، تنظیمات کامل و غیره میشوند.  همچنین کلیدی برای نمای "رومیزی سایت" وجود دارد که دیگر نیاز نیست برای پیدا کردن آن صفحه را تا آخر بپیمایید.

 

 
image
image
image

 

منوی "تنظیمات کامل" شامل گزینه های جالبی میباشد که یکی از آنها قابلیت سیاه و سفید کردن صفحه میباشد. این گزینه در زیر منوی "دسترسی" قرار دارد که انتخاب آن خواندن مقالات را بسیار آسان میکند (نمایش متن ها بصورت سیاه و سفید برروی صفحه نمایش SuperAMOLED عالی به نظر میرسد).

 

 یکی از ویژگی های جدیدی که این مرورگر از برادر بزرگتر خود یعنی Chrome قرض گرفته این است که وقتی در حال جستجوی چیزی هستید، اگر مرورگر مطمئن باشد نتیجه ای سریع از جستجو در اختیارتان میگذارد که با کلیک کردن برروی آن میتوانید سریعتر به صفحه ی مورد نظرتان دسترسی پیدا کنید.

 

 
image

 

نمای چرخش بین برگه ها دقیقا همانند نمای "آخرین نرم افزارها" میباشد. حتی میتوانید با هُل دادن برگه ها به اطراف، آنها را حذف کنید.

 

 
image

 

ما فقط یک شکایت در مورد مرورگر داریم و آن هم پنهان شدن نوار آدرس و 2 کلید کنترلی آن هنگام بزرگنمایی صفحه است. و برای دوباره ظاهر شدن آنها باید به حالت قبلی صفحه بازگردید (بدون بزرگنمایی) که برای اینکار آسان ترین روش لمس کردن کلید منو میباشد.

 

 البته برای این مشکل راه حلی در نظر گرفته شده، میتوانید گزینه ی "کنترل های سریع" را از منوی تنظمیات فعال کنید تا همیشه در حال مرور کردن اینترنت 3 کلید کنترلی برگه ها، نوار آدرس و بیشتر در کنار صفحه حاضر باشند.

 

 
image

 

مرورگر این گوشی بسیار سریع کار میکند و با تمام سایت ها سازگاری کامل داشته و مشکلی ندارد.

 

 
image
image

 

ویدئوهای 1080p در یوتیوب به راحتی پخش شده و همینطور بازی های فلش کاملا روان اجرا میشوند.

 

 

 

نرم افزار های سازمان دهنده و آفـیس

 Galaxy Nexus به همراه یک مشاهده گر اسناد آفیس عرضه میشود که هیچگونه میانبر یا جستجوگر فایلی برای آن در نظر گرفته نشده، ما خود یک جستجوگر فایل نصب کردیم و بسیار شگفت زده شدیم وقتی مشاهده کردیم که این گوشی تمام فایل های DOC، XLS از آفیس 2003 گرفته تا 2007 را همراه با PDF پشتیبانی میکند.

 
image
image

 

مشاهده گر آفیس بسیار سریع کار میکند و دارای قابلیت های کار آمدی میباشد گرچه امکان ویرایش کردن اسناد وجود ندارد. البته این نرم افزار هیچگونه هزینه ای برای بروزرسانی از شما دریافت نمیکند اما اگر مایل به هزینه کردن میباشید میتوانید در فروشگاه آندروید نرم افزارهایی پیدا کنید که از ویرایش کردن اسناد نیز پشتیبانی میکنند.

 

 تقویم دارای نمایی تازه میباشد و قابلیت های آن طبق معمول بسیار خوب هستند. 4 نمای مختلف برای تقویم در نظر گرفته شده که شامل روازنه، هفتگی، ماهانه و رویدادها میشوند. این نرم افزار میتواند به راحتی از تقویم های آنلاین نیز پشتیبانی کند.

 

 میتوانید تعدادی هشدار دهنده را به هر رویداد اختصاص دهید و در میان رویدادها به جستجو بپردازید.

 

 
image
image

 

نرم افزار ساعت بصورت پیش فرض دارای یک حالت ساعت رومیزی بوده که بسیار شبیه به قفل صفحه میباشد. بهترین قسمت آن این است که میتوانید روشنایی صفحه را تا حد امکان پایین بیاورید به طوری که فقط ساعت برروی صفحه مشخص باشد که البته در فضای تاریک مشاهده ی آن آسان تر میباشد. این قابلیت بسیار کار آمد میباشد زیرا میتوانید از تلفن خود بعنوان یک ساعت رومیزی استفاده کرده بدون اینکه نگران هدر رفتن باتری آن باشید.

 

 
image
image

 

بخش زنگ هشداردهنده (alarm) به همان صورت قبلی باقی مانده، میتوانید تعدادی ساعت کوک کنید که هرکدام دارای زنگ، میزان تکرار و برچسب مخصوص خود هستند.

 

  
image
image

 

ماشین حساب دوست داشتنی آندروید با کلیدهای بزرگ هنوز هم اینجاست، میتوانید با کشیدن صفحه به سمت چپ قابلیت های اضافه همچون مثلثات، لوگاریتم و غیره را در اختیار داشته باشید.

 

 نقشه های گوگل این بار به همراه Google Earth

 Galaxy Nexus به یک گیرنده ی داخلی GPS مجهز شده که میتواند در کمتر از 1 دقیقه، شما را برروی نقشه پیدا کند. با استفاده از A-GPS، Cell-ID و یا Wi-Fi میتوانید این زمان را کاهش داده و در وقت خود صرفه جویی کنید، گرچه هر 3 گزینه که به آن اشاره شد به اتصال اینترنت احتیاج دارند.

 نقشه های گوگل به همان صورت همیشگی بوده و ویژگی های قبلی را داراست اما این بار تغییراتی در رابط کاربری آن اعمال شده است. قابلیت های نقشه ها دقیقا همان چیزی است که در "نان زنجبیلی" دیده بودیم. ولی رابط کاربری این بار برروی 2 نوار نیمه شفاف در قسمت بالا و پایینی صفحه تمرکز کرده است.

 

 
image
image

 

نوار بالایی لیستی از حالت های مختلف که شامل "نقشه ها، مکان ها، مسیریابی، چک کردن، عرض جغرافیایی، تاریخچه ی منطقه و مکان های من" میشود را در اختیارتان میگذارد.

 

 تاریخچه ی منطقه با استفاده از داده های عرض جغرافیایی اطلاعات جالبی را نشان میدهد. این اطلاعات بصورت شخصی بوده و با کسی به اشتراک گذاشته نمیشوند.

 

 نوار پایینی میانبرهایی که شامل "جستجو کردن، انتخاب مسیر، جستجوی نزدیکترین ها، انتخاب برچسب های در دسترس و منوی تنظیمات" هستند را در اختیارتان میگذارد.

 

 نقشه ها از داده های کارآمد "نقشه های بُرداری" بهره میبرند که به شما اجازه ی کنترل کردن آنها توسط 2 انگست را میدهد (بزرگنمایی از طریق نیشگون، چرخش به اطراف و غیره). ساختمان های 3 بعدی نیز در برخی مناطق در دسترس هستند.

 

 با استفاده از نقشه ها میتوانید مسیر خود را از طریق 3 گزینه ی "پیاده روی"، "مسیر ماشین" و "مسیر وسایل نقلیه عمومی" انتخاب کنید. در بعضی از مناطق امکان استفاده از مسیریاب صوتی نیز وجود دارد. در ابتدای ایجاد یک مسیر صوتی به یک اتصال انیترنت احتیاج دارید اما بعد از آن میتوانید بصورت آفلاین ادامه دهید.

 

 
image

 

نمای خیابان و جستجوی نزدیک ترین ها، طبق معمول در دسترسی هستند.

 

 Google Earth بصورت پیش فرض برروی Galaxy Nexus نصب شده است. این نرم افزار همانند نسخه ی 3 بعدی Google Maps بوده (به جز قابلیت مسیریابی) و بصورت رایگان در فروشگاه آندروید قابل دریافت میباشد اما گوگل تصمیم گرفته آن را بعنوان نرم افزاری پیش فرض در آندروید 4.0 (ساندویچ بستنی) جای دهد.

 

 همانند نرم افزار نقشه ها، Google Earth  نیز دارای نواری نیمه شفاف در بالای صفحه میباشد. Google Erath یک راه سرگرم کننده برای چرخش در اطرف جهان بوده و همینطور مکمل خوبی برای نرم افزار نقشه ها محسوب میشود.

 

 

 

فروشگاه آندروید، بدون هیچگونه تغییری

 فروشگاه آندروید دارای تعدادی برگه های قابل پیمایش بوده که شامل "دسته بندی، برجسته ها، برترین خریدها، برترین نرم افزارهای رایگان، پرفروش ترین ها، جدیدترین خریدها، جدیدترین نرم افزارهای رایگان و روند" میشوند. در واقع اولین مکانی که در آن از نمای برگه ای استفاده شد، فروشگاه آندروید بود.

 
image
image
image

 

فروشگاه تقریبا همان چیزی است که در "نان زنجبیلی" دیده بودیم با این تفاوت که این جا شاهد کلید منو در قسمت بالایی صفحه هستیم. ما طرفدار سر سخت تغییرات رابط کاربری فروشگاه نیستیم ولی حداقل این رابط با آندروید 4.0 هماهنگ است.

 

 وقتی در حال دریافت نرم افزاری هستید، اطلاعات خوبی نظیر رتبه، نظرها، تصاویر و غیره برای شما نمایش پیدا میکنند. قبل از دریافت هر برنامه، فروشگاه به شما لیستی از اطلاعاتی که نرم افزار مورد نظر در صورت دریافت، به آن دسترسی پیدا میکند را در اختیارتان میگذارد.

 

 هر نوع نرم افزاری که فکرش را بکنید در فروشگاه آندروید وجود دارد و نرم افزارهای مهم نظیر مدیریت فایل ها، مسیریاب ها و غیره کاملا پوشش داده شده اند.

 

 

 

نتیجه گیری

 گوگل با عرضه ی آندروید 4.0 به هیچ وجه شما را ناامید نمیکند و همچنین در مورد سخت افزار Galaxy Nexus، سامسونگ کارش را به خوبی انجام داده است.

 این احتمالا دومین تلفن از سری نکسوس است ( بعد از Nexus One ) که به جای توسعه دهندگان، حجم زیادی از مشتریان را به خود جذب میکند.

 

 نسخه ی جدید از سیستم عامل آندروید تنها ویژگی بزرگ این گوشی محسوب نمیشود، Galaxy Nexus اولین گوشی آندروید با صفحه نمایش HD میباشد که بصورت جهانی عرضه میشود. همچنین تراکم  316ppiـی پیکسل ها تجربه ای فوق العاده از شفافیت تصاویر به جای میگذارد.

 

 امکانات ارتباطی یکی دیگر از نکات مثبت این گوشی بوده و مرورگر اینترنت آن، اغلب رقیبان خود را به راحتی پشت سر میگذارد.

 

 رزولیشن دوربین یکی از نکاتی است که رتبه ی Galaxy Nexus را در مقابل رقیبان خود مقداری پایین می آورد، که بصورت بالقوه میتواند عده ای از مشتریان را از خرید این گوشی منصرف کند اما ما میتوانیم به شما اطمینان دهیم که عملکرد دوربین این گوشی در ثبت و ضبط تصاویر و فیلم ها بسیار خوب میباشد.

 

 میتوانید از بین رقیبان Samsung Galaxy I9100 S II را انتخاب کنید که دارای دوربین بهتر اما صفحه نمایش کوچکتر با رزولیشنی پایینتر میباشد. برخی از مدل های تغییر یافته ی S II مانند Skyrocket i727 از AT&T و یا از T-Mobile دارای صفحه نمایشی بزرگتر میباشند اما هنوز هم رزولیشن آنها از Galaxy Nexus پایینتر میباشد. نسخه ی Skyrocket دارای مدل LTE نیز میباشد، Samsung Galaxy S II HD LTE دارای صفحه نمایشی همانند Galaxy Nexus بوده اما دسترسی به این مدل و خرید آن کمی مشکل میباشد.

 

 
image
 
image
image
image

 

نیازی نیست حتما برای صفحه نمایش AMOLED به سراغ تلفن های سامسونگ بروید، Motorola RAZR TX910 صفحه نمایشی 4.3 اینچی از نوع SuperAMOLED و با رزولیشن qHD داراست. HTC Sensation XE از صفحه نمایش LCD بهره میبرد اما برتری آن در هدفون های iBeats ـش میباشد.

 

 اگر در ایالات متحده زندگی میکنید میتوانید LG Nitro HD از AT&T را انتخاب کنید ( با صفحه نمایش 4.5 اینچی و رزولیشن HD که فقط برای کشور کانادا در دسترس میباشد ). HTC Rezound  از Verzion انتخاب دیگری است که دارای صفحه نمایش 4.3 اینچی HD بوده و یک مدل CMDA + LTE  محسوب میشود.

 

 
image
image
image
image

 

اگر به اندازه ی تلفن خود اهمیتی نمیدهید، Samsung Galaxy Note با صفحه نمایش 5.3 اینچی و رزولیشنی بالاتر از Galaxy Nexus (800x1280) انتخاب وسوسه انگیزی میباشد. همچنین تراشه ی قوی تر، دوربین بهتر و قلم S از دیگر برتری های این گوشی میباشند.

 

 
image

 

این نکته را فراموش نکنید که نه تنها این گوشی ها بلکه هیچ گوشی دیگری در بازار، در حال حاضر از آندروید 4.0 بهره نمیبرد.

 

 پیدا کردن یک جایگزین برای Galaxy Nexus کار بسیار دشواری میباشد، مخصوصا اگر در ایالات متحده و کره جنوبی زندگی نکنید. این تلفنی است که میتواند با بزرگان بازار رو به رو شود و اغلب آنها را شکست دهد. گرچه این گوشی با عرضه شدن نسل بعدی تلفن های آندروید، پشت سر گذاشته خواهد شد، اما Galaxy Nexus هیچ وقت نمیتواند انتخاب بدی باشد.

 

 

برچسب‌ها:

بررسی‌های مشابه

برای ثبت نظر خود وارد حساب کاربری شوید.

دیدگاه‌ها (13 نظر)

مهمان

۱۳۹۲/۲/۲۸
dametoon garm

مهمان

۱۳۹۲/۲/۲۸
shoma fogholadeid merc dametoon garm

مهمان

۱۳۹۲/۲/۲۶
kheyli khob bod.mece

مهمان

۱۳۹۲/۲/۳
برسی کامل یعنی این........مرسی

مهمان

۱۳۹۲/۱/۲۷
با اینکه از این همه نشستن پشت سیستم خسته شدم اما ارزششو داشت چون بررسی فوق العاده ای بود . تشکر بسیار