به نقل از سیتنا داوود زارعیان ضمن بیان این مطلب در همایش نوآوری در حوزه زیرساخت مخابراتی و آی سی تی که یکشنبه ۱۴ اسفند ماه برگزار شد، افزود که همکاری بین مخابرات و استارتاپها منجر به بهبود راهکارها و خدمات و در نهایت به گسترش تجارت و ایجاد ارزش برای مشتریان میشود. وی افزود که مشتریان هدف شرکت مخابرات ایران، کسب و کارهایی هستند که به دنبال بهبود سازمانی از طریق توجه به فناوریهای نوین موجود در خارج از مرزهای سازمانی خود بوده و با معیارهای تعیین شده توسط شرکت مخابرات ایران تطابق داشته باشد.
معاون تجاری و خدمات مشتریان با بیان اینکه بسیاری از شرکتهای دانش بنیان و استارتاپ شناسایی شدهاند و باید همکاری با آنان اجرایی شود، در زمینه مدلهای همکاری شرکت مخابرات با این شرکتها گفت که سرمایه گذاری در استارتاپها (مانند سرمایه گذاری Verizon Ventures در هوش مصنوعی و اینترنت اشیا( ، برنامههای شتاب دهی (مانند برنامه شتاب دهی Orange Fabs اینترنت اشیا، شهرهای هوشمند، بهداشت دیجیتال) و شراکت و همکاری (مانند شراکت AT&T در زمینه پلتفرم هوشمند برای کمک به نابینایان) را از جمله مدلهای همکاری نام برد.
وی دسترسی به منابع (دسترسی به زیرساختهای فناوری مانند خدمات ابری و شبکههای ارتباطی، مانند اریکسون) و پشتیبانی مالی و ارائه فضای کاری (شراکت بین گوگل و یک شرکت در لندن در فضای اداری مجهز با تجهیزات و فناوری روز) را از دیگر مدلها همکاری مخابرات با شرکتهای دانش بنیان و استارت بر شمرد و گفت که برگزاری رقابتهای استارتاپی (رویداد استارتاپی Orange در زمینه تکنولوژی و ارائه فرصت به استارتاپها برای ملاقات با مدیران ارشد) نیز از برنامههای دیگر در این زمینه است.
زارعیان نوآوری، مالکیت فکری، شراکتها و همکاریها، رویکرد مشتری محور و رویکرد فرصتهای رشد را از مکانیزمهای خلق ارزش در شرکتهای دانش بنیان و استارتاپها دانست و گفت که از جمله تکنیکهای جذب ایده و تیم میتوان به برگزاری رویدادهای استارتاپی، ایجاد یک واحد ثبت و ارزیابی ایده، ایجاد ارتباطات استراتژیک، حضور در همایشهای استارتاپی، دانشگاهها و مراکز جذب ایده، تبلیغات در فضای مجازی و برگزاری کمپینهای آنلاین و تورهای بازدید اشاره کرد.
وی سهم اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص ملی ایران اشاره کرد و گفت که در دهه گذشته، ایران شاهد رشد مداوم در اقتصاد دیجیتال بوده است. طبق آمار، سهم اقتصاد دیجیتال در تولید نا خالص ملی ایران از ۳.۸ درصد در سال ۲۰۱۶ به ۶.۹ درصد در سال ۲۰۲۰ افزایش یافته است. اگرچه میانگین رشد در این بخش بالاتر از سایر بخشهای اقتصادی ایران است اما هنوز با میانگین اقتصاد جهانی فاصله دارد.
معاون تجاری و خدمات مشتریان در ابتدا سخنان خود با مروری بر تحولات حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات از منظر جهانی به تشریح گزارش اتحادیه جهانی مخابرات در اجلاسهای جامعه اطلاعاتی تونس و ژنو پرداخت و گفت که نکته حایز اهمیت در این گزارش این بود که مخابرات فقط تلفن نیست و بر توسعه اقتصاد بر مبنای ارتباطات تاکید شد اگر چه توزیع ارتباطات در دنیا عادلانه نیست و بعد از شکاف آگاهی بین فقیر و غنی به شکاف دیجیتال تبدیل شد.
وی در ادامه گزارش اجلاس های جامعه اطلاعاتی به تصویب اعلامیه اصول اشاره کرد و گفت که این اعلامیه ۱۱ بند دارد که ۵-۶ بند آن بر شکاف دیجیتال ، تقویت همکاریها و نوآوریهای مشترک توسط اپراتورهای قدرتمند با کمک دولتها و گاهی فراتر از آن همکاری کشورهای پیشرفته با غیر پیشرفته تاکید دارد.
دکتر زاعیان همچنین با تاکید به موضوع امنیت و حریم شخصی ، آموزش و توانمند سازی در اعلامیه اصول اظهار داشت که توجه به توسعه زیر ساخت، حمایت حاکمیت، تقویت شرکا تجاری، استفاده از برنامههای نوآوری، امنیت و آموزش برای رفع شکاف بین تئوری و عملی باید این موارد عملیاتی شود.
وی با اشاره به سرعت جهت گیری جهانی به سمت دیجیتالی شده بر ضرورت تغییر نگاه در این بخش تاکید داشت و تصریح کرد که فعالیتهای خوبی در بخش زیر ساختی انجام شده است و رتبه خوبی در حوزه زیر ساخت داریم ولی در کاربرد و مهارت ضعفهایی وجود دارد.
معاون تجاری و خدمات مشتریان با اشاره به رشد پنج برابری مصرف اینترنت در مدت چهار سال در ایران و افزایش تعداد مشتریان تلفن و اینترنت ثابت و همراه، افزود که رشد شبکههای اجتماعی، افزایش کسب و کارهای اینترنتی، حضور مخابرات و فناوری اطلاعات در همه جا، جهت گیریهای جهانی آینده اقتصاد جهانی – اقتصاد صد در صد دیجیتال همه این عوامل موجب انتظار بیشتر از این حوزه است که انشالله با همکاری بیشتر با شرکت دانش بنیان و استارتاپ به کسب و کار مطلوب دست مییابیم.
وی یکی از ویژگیهای شرکتهای دانش بنیان و استارتاپ را سادگی و بدون تشریفات خواند و اظهار داشت که با برگزاری رویدادهایی از این دست میتواند آغاز همکاریهای خوب و حرکت به سوی تحول و نوآوری در عرصه ارتباطات باشد.
دکتر باقری مدیر توسعه کسب و کار شرکت مخابرات ایران نیز در این همایش، اظهار کرد که وقتی صحبت از توسعه کسب و کار در عصر کنونی میکنیم، نمیتوانیم تحول دیجیتال را نادیده بگیریم. مخابرات ایران برای رسیدن به تحول دیجیتال باید به تقویت سبک رهبری توجه کند.
دکتر باقری در ادامه افزود که امروز دیگر دوران استاندارد سازی گذشته است و حالا موضوع توانمند سازی اهمیت پیدا کرده و همچنین دوره الزام و ایجاد مانع گذشته و اکنون به مرحله نوآوری رسیدیم. اکنون در شرایطی قرار داریم که نمیتوانیم برای فردا و هفته آینده برنامه ریزی کنیم و ذائقه مشترکان به طور دائم در حال تغییر است.
مدیر توسعه کسب و کار مخابرات ایران عنوان کرد که کار اپراتوری و فناوری اینترنت اشیا علاوه بر تصور موجود بر عهده مخابرات است. کارشناسان و نظریه پردازان صنعت مخابرات تحول دیجیتال را لازمه توسعه اقتصادی در همه کشورها میدانند. استارتاپها باید بدانند مخابرات مسیر ورود به بازار صنعت فناوری اطلاعات و تعامل با دستگاههای دولتی است.
وی با اشاره به شرایط پیچیده کسب و کار در حال حاضر گفت که باید هاهنگ با ذائقه مشتری و کسب و کار پیش برویم .دکتر باقری گفت که فعالیت اپراتورها در حوزه اینترنت اشیا و بیگ دیتا آینده صنعت مخابرات است و در فعالیت آتی شرکت مخابرات استارتاپها و شرکتهای نوآور جایگاه ویژهای دارند.