خانهاخبار
سرور چیست؟ راهنمای خرید سرور ابری

سرور چیست؟ راهنمای خرید سرور ابری

در این مقاله سعی می‌کنیم سرور و انواع آن را به شما معرفی و به تفاوت های آن ها بپردازیم، همچنین به شما کمک کنیم تا سرور ابری خود را مطابق نیازتان تهیه کنید.
۱۴۰۱/۱۰/۲۹

سرور چیست؟ راهنمای خرید سرور ابری

احتمالا تا الان کلمه سرور را زیاد شنیده اید، هر کاربر که به شبکه اینترنت متصل است یک سرویس گیرنده است و اگر درخواستی، مانند جستجو انجام دهد یک درخواست به سمت سرویس دهنده ارسال می‌کند که این سرویس دهنده همان سرور (Server) و دریافت کننده (Client) نام دارد.

در این مقاله سعی می‌کنیم سرور و انواع آن را به شما معرفی و به تفاوت های آن ها بپردازیم، همچنین به شما کمک کنیم تا سرور ابری خود را مطابق نیازتان تهیه کنید.

سرور چیست؟

سرور (Server)، دیوایس یا دستگاه کامپیوتری است که خدماتی را به سیستم دیگری و کاربر آن که به عنوان کلاینت نیز شناخته می‌شود، ارائه می‌دهد. اگر بخواهیم به زبان ساده بگوییم که سرور چیست، به کامپیوتر یا سیستم فیزیکی که درخواست‌های متعددی را پاسخ می‌دهد و اطلاعات در آن نگهداری می‌شود، سرور می‌گویند. همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد، پایداری سرورها از اهمیت بالایی برخوردار است؛ از این رو، در مرکز داده یا همان دیتاسنتر (data center) نگهداری می‌شوند. سرورها بنابر نیاز کلاینت و باتوجه به کانفیگ یا همان تنظیمات آن به منظور کاربردهای متفاوتی استفاده می‌شوند.

image

 

انواع سرورها از نظر تخصیص منابع کدامند؟

  1. سرورهای فیزیکی یا سرور اختصاصی

سرور فیزیکی مانند کامپیوتری است که به عنوان سرویس‌دهنده در برابر کلاینت عمل می‌کند و اطلاعات روی آن ذخیره می‌شود؛ به این معنی که کانفیگ یا تنظیمات آن مانند کامپیوتر شخصی نیست. در بخش بعدی به تفاوت بین سرور و کامپیوتر شخصی خواهیم پرداخت.

به سرور فیزیکی، سرور اختصاصی نیز می‌گویند. در واقع، سرور اختصاصی تنها برای یک کاربر استفاده می‌شود و از امنیت بسیار بالایی برخوردار است.

 برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سرور اختصاصی، مقاله سرور اختصاصی چیست را مطالعه کنید.

  1. سرور ابری

در سرور ابری با ایجاد یک نیروی پردازش ترکیبی چند سرور سخت‌افزاری جدا از هم، از نظر منطقی مانند یک سیستم قوی و یکپارچه عمل می‌کنند. توزیع جغرافیایی این سرورهای سخت‌افزاری باعث ارائه سرویس بهتری به کاربران در نقاط مختلف دنیا می‌شود. با استفاده از سرور ابری دیگر نیازی به مدیریت سرورهای سخت‌افزاری ندارید. سرورهای ابری تمام عملکرد یک سرور فیزیکی را با قدرت پردازش بیشتری انجام می‌دهند و قدرت ذخیره‌سازی و امنیت بالاتری نیز دارند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سرور ابری، مقاله سرور ابری چیست را مطالعه کنید.

 

تفاوت سرور مجازی و سرور ابری چیست؟

استفاده از سرورهای ابری و مجازی برای انجام کارهایی مانند ذخیره‌سازی و میزبانی برنامه‌ها در حال افزایش است. سرورهای ابری و مجازی می‌توانند امکاناتی را در اختیار کاربران خود قرار دهند که در نهایت باعث صرفه‌جویی در هزینه و زمان آن‌ها می‌شوند. با وجود اینکه سرور ابری و سرور مجازی تقریبا کار مشابهی انجام می‌دهند، اما تفاوت‌هایی با هم دارند. در سرور ابری با ایجاد یک نیروی پردازش ترکیبی چند سرور سخت‌افزاری جدا از هم، از نظر منطقی مانند یک سیستم قوی و یکپارچه عمل می‌کنند. توزیع جغرافیایی این سرورهای سخت‌افزاری باعث ارائه سرویس بهتری به کاربران در نقاط مختلف دنیا می‌شود. با استفاده از سرور ابری دیگر نیازی به مدیریت سرورهای سخت‌افزاری ندارید. سرورهای ابری تمام عملکرد یک سرور فیزیکی را با قدرت پردازش بیشتری انجام می‌دهند و قدرت ذخیره‌سازی و امنیت بالاتری نیز دارند.

سرور مجازی مدیریت همه چیز را در اختیار شما قرار می‌دهد و می‌توانید نرم‌افزارهای مورد نظر خود را بر روی آن نصب کنید. در میزبانی وب مبتنی بر سرور مجازی  (Virtual Private Server) VPS شما منابع سرور مشخصی را در اختیار دارید و این منابع به میزان کاربران شما بستگی ندارد. سرور مجازی امنیت بسیار بالایی دارد و فایل‌های شما برای کاربران دیگر قابل دسترسی نیست.

راهنمای خرید سرور ابری  

  1. خرید سرور داخلی بهتر است یا سرور خارجی؟

            موقعیت سرور تاثیری در سطح ارائه سرویس ندارد، سرور ابری ایران نیز کیفیتی در حد سرور های خارجی دارد. شما بسته به نیاز خودتان می‌توانید لوکیشن مورد نظر خود را از بین ایران، آلمان و آمریکا انتخاب کنید. اگر مشتریان شما در داخل ایران قرار دارند با خرید سرور ابری ایران سرعت وب‌سایت شما برای ایرانیان بالاتر است. سرور های خارجی از جمله سرور ابری آلمان و سرور ابری امریکا نیز سرویس های پرطرفداری هستند و دارای سطح کیفیت و امنیت بسیار بالایی می باشند.

  1. خرید سرور لینوکسی یا سرور ویندوزی؟

یکی دیگر از مواردی که باید هنگام خرید سرور به آن توجه کنیم انتخاب سیستم عامل سرور ابری می باشد، انتخاب سیستم عامل باید بر اساس نوع استفاده و نیاز باشد، به طور مثال اگر وب‌سایت شما از زبان برنامه ASP.NET استفاده شده است بهتر است سرور ابری ویندوز را انتخاب کنید چرا که وب‌سایت شما سازگار بیشتری با آن خواهد داشت، سرور ابری با سیستم عامل لینوکس با زبان های برنامه نویسی PHP و پایتون سازگاری بیشتری دارند. بسیاری از سیستم‌های مدیریت محتوا از جمله وردپرس، پرستاشاپ، جوملا و دروپال با زبان برنامه نویسی PHP ساخته شده‌اند، بنابراین اگر قصد دارید سایت خود را با یکی از این سیستم‌ها بسازید، بهتر است از سرور لینوکسی استفاده کنید.

  1. Uptime سرور کلید خرید سرور ابری

یکی از مهم ترین عواملی که کیفیت سرور ابری را مشخص می کند بالا بودن Uptime سرور است. خراب شدن سرور، آتش سوزی، سیل، قطعی برق اجتناب ناپذیر است اما تیم ارائه دهنده سرویس باید بتواند مدیریت لازم را هنگام بروز حادثه انجام دهد. بالا بودن اپتایم سرور نشان از بالا بودن کیفیت دیتاسنتر ها و تیم فنی قوی می باشد.

 

مزایای سرور ابری اَبر دِراک

با خرید سرور ابری اَبر دِراک زیر ساخت وب‌سایت یا نرم افزار خود را بر بستر فناوری ابری اَبر دِراک بنا می کنید، فناوری ابری یک فناوری پیشرفته می‌باشد که باعث کاهش هزینه مصرفی شما و پایداری هر چه بیشتر سرویس های شما می‌شود. اَبر دِراک تلاش می‌کند زیر ساخت ابری خود همیشه ایمن نگه دارد.

اَبر دِراک مطمئن ترین ارائه دهنده خدمات سرور ابری در ایران

شما می‌توانید به کمک اَبر دِراک سرور ابری خود را با کانفیگ و سیستم عامل مورد نظرتان ایجاد کنید و کنترل کاملی روی سرور ابری خود داشته باشید، همچنین با خرید سرور ابری اَبر دِراک از پشتیبانی رایگان اَبر دِراک بهرمند می شوید. اَبر دِراک تلاش می کند تجربه خوبی از کار با فناوری های ابری برای شما فراهم کند. پایداری، سرعت و پشتیبانی اصلی‌ترین دلایلی هستند که می‌توانید ما را انتخاب کنید.

اخبار مشابه

برای ثبت نظر خود وارد حساب کاربری شوید.

دیدگاه‌ها (0 نظر)