هوآوی هم مثل اپل و کوآلکام تراشههای برند HiSilicon را در کارخانههای بزرگ TSMC تولید میکند. این شرکت بزرگترین تولیدکننده تراشههای دنیاست که بخش عمده تلفنهای هوشمند از محصولات آن استفاده میکنند. با این حال، ادامه این همکاری در آینده برای هوآوی چالشبرانگیز خواهد بود. هوآوی در ماه مه پارسال در فهرست سیاه وزارت بازرگانی ایالات متحده قرار گرفت تا نتواند با شرکتهای آمریکایی از جمله گوگل همکاری داشته باشد.
قطع همکاریهای این کمپانی با شرکتهای مختلف مثل گوگل باعث شد که آنها نتوانند محصولات جدید خود را به اپلیکیشنها و خدمات گوگل از جمله پلی استور، جیمیل و مپس مجهز کنند. این اتفاق در داخل خود چین اهمیت چندانی ندشت چون اکثر این اپلیکیشنها از داخل مسدود شده بودند، اما فروش جهانی محصولات هوآوی را تحت تاثیر قرار داد. این غول چینی در سری P40 از اکوسیستم جدیدی به نام HMS یا «خدمات موبایلی هوآوی» رونمایی کرد که شامل فروشگاهی برای اپلیکیشنها به نام AppGallery است.
هوآوی بهرغم تحریمها توانست رشد آمار فروش محصولات خود را حفظ کرده و سال گذشته با فروش ۲۴۰ میلیون دستگاه از اپل پیشی بگیرد تا به دومین تولیدکننده بزرگ تلفنهای هوشمند در دنیا تبدیل شود. این خبر احتمالا به مذاق رئیس جمهور آمریکا خوش نیامده و دولت این کشور را مجاب به اعمال فشارهای بیشتر بر روی هوآوی کرده است. در حال حاضر قوانین ایالات متحده به دولت این کشور اجازه کنترل صادرات خارجی محصولاتی را میدهد که شامل حداقل ۲۵ درصد ریشه آمریکایی باشند. خبر خوب برای هوآوی این بود که TSMC در این دستهبندی قرار نمیگرفت، اما حالا ظاهرا دولت آمریکا تصمیم گرفته تا این قانون را به ۱۰ درصد تغییر دهد. به این ترتیب، آمریکا میتواند TSMC را از فروش تراشه به هوآوی منع کند.
وبسایت MyDrivers با استناد به گزارشهای جدید میگوید این شرکت به آرامی در حال انتقال تولید تراشهها از TSMC به SMIC است. SMIC که در اصل مخفف Semiconductor Manufacturing International Corporation است، بزرگترین کارخانه نیمهرساناها در چین است. ظاهرا هوآوی از اواخر سال گذشته به مهندسان خود گفته که طراحی تراشههای جدید را برای SMIC آغاز کنند و به فرآیندهای کاری خود شتاب بیشتری بدهند. با این حال، مشخص نیست که چه مقدار از تولید تراشهها در حال انتقال به SMIC است.
شرکت SMIC پارسال سفارشاتی از سوی هوآوی برای تولید تراشههای جدید ۱۴ نانومتری FinFET دریافت کرده بود. تولید این تراشهها در ابتدا قرار بود توسط TSMC انجام شود. حالا SMIC در حال احداث خط مونتاژ پیشرفتهای برای مدارهای مجتمع است که ماهانه ظرفیت تولید ۳۵ هزار ویفر (یا زیرلایه) را دارد.
یکی از سخنگویان هوآوی این مهاجرت را تمرینی در صنعت تولید تراشهها خوانده است. او میگوید آنها پیش از انتخاب کارخانه جایگزین برای تولید تراشهها فاکتورهای مختلفی مثل ظرفیت تولید، فناوریهای تحت اختیار و چگونگی ارسال نسخه نهایی مدارهای مجتمع را در نظر گرفتهاند. انتظار میرود که TSMC بهزودی تولید جاهطلبانهترین چیپست تاریخ هوآوی را آغاز کند. این تراشه که Kirin 1020 نام دارد با فرآیند ۵ نانومتری ساخته خواهد شد. آخرین تراشه هوآوی Kirin 990 5G است که با فرآیند ۷ نانومتری+ نوع EUV ساخته شده و بیش از ۱۰ میلیارد ترانزیستور دارد. هرچه تعداد ترانزیستورهای روی تراشه بیشتر باشد، قدرت و بهینگی مصرف انرژی آن افزایش پیدا میکند.
این غول چینی احتمالا اولین شرکتی خواهد بود که موبایلی با تراشه ۵ نانومتری را تحت عنوان سری Mate 40 در ادامه سال معرفی میکند. اما پیش از این سری، باید منتظر آیفون ۱۲ اپل باشیم که به عنوان اولین تلفن هوشمند بازار با تراشه A14 بایونیک گره ۵ نانومتری را وارد بازار خواهد کرد.
هرچه هوآوی بیشتر بتواند تولیدات تراشههای خود را به SMIC منتقل کند، نگرانی آنها از تنگتر شدن حلقه تحریمها کمتر میشود. ولی SMIC به اندازه TSMC پیشرفته و قدرتمند نیست، در نتیجه هنوز امکان تولید تراشههای اصلی این شرکت در داخل مرزهای چین وجود ندارد.