با وجود آن که اعلام ناگهانی قطع همکاری گوگل با هوآوی به دنبال تحریم این غول بزرگ چینی توسط دولت آمریکا بسیاری را متعجب کرد ولی ظاهرا این خبر آن قدرها برای هوآوی غافلگیرکننده نبوده است. به گزارش بلومبرگ، این شرکت از مدتی قبل در حال آماده شدن برای مواجهه با تحریمهای آمریکا بوده است. در این گزارش آمده که اپلیکیشن App Gallery که مدتی است در دستگاههای اندرویدی هوآوی و آنر دیده میشود، در واقع جایگزینی برای گوگل پلی استور بوده است.
بلومبرگ میگوید هوآوی در سال ۲۰۱۸ به بسیاری از توسعهدهندگان اپلیکیشن پیشنهاد کمک داده تا آنها بتوانند برنامههای خود را به چین، بزرگترین بازار تلفنهای هوشمند دنیا، بیاورند اما در ازای این کمک از آنها خواسته تا نرمافزارهای خود را روی فروشگاه App Gallery این شرکت قرار دهند. هوآوی هم درست مثل سایر تولیدکنندگان موبایل میداند که چقدر به اپلیکیشنهای دست اول گوگل و پلتفرم نرمافزاری این شرکت وابسته است، منتها خطر بزرگی که در کمین آنها خطر دارد تخاصم دولت آمریکا و تحریمهای این کشور است. پس طبیعی است که آنها این احتمال را در نظر گرفته باشند که شاید به زودی دیگر نتوانند با گوگل همکاری کنند.
با این حال به نظر میرسد که علیرغم تعویق ۹۰ روزه تحریمهای دولت آمریکا، این تصمیم نه فقط مانع از همکاری هوآوی و گوگل میشود بلکه به معنای این است که این غول بزرگ چینی امکان همکاری با فیسبوک، توئیتر، پینترست و بسیاری از شرکتهای آمریکایی را نخواهد داشت تا بتواند آنها را به ارائه اپلیکیشن روی فروشگاه خود تشویق کند.
هوآوی شرکتی بزرگ با مقیاس و منابع گسترده است که قصد داشت امسال به بزرگترین سازنده تلفنهای هوشمند دنیا تبدیل شود. این شرکت در سال ۲۰۱۸ به کاربران خود وعده داده بود که میخواهد با توسعهدهندگان بسیاری همکاری کنند. بلومبرگ میگوید هوآوی اعلام کرده بود که ابزاری ساده فراهم خواهد کرد تا بتواند با کمک آن نرمافزارهای خود را از گوگل پلی به App Gallery منتقل کند.
از دیدگاه این غول بزرگ چینی، اپ گالری پلی میان شرق و غرب است؛ محلی برای عرضه اپلیکیشنها برای مخاطبان اروپایی و آسیایی. فعالیت این فروشگاه میتواند انگیزه خوبی برای گوگل باشد تا به بهبود پیوسته گوگل پلی ادامه دهد. با این حال فرمان اجرایی ترامپ میتواند دردسرهای زیادی حتی برای اپ گالری ایجاد کرده و بستر شکوفایی آن را با مشکلات فراوانی مواجه کند.