– جی اس ام: یکی از قابلیت های اپل واچ که اپل نیز روی آن خیلی تبلیغات کرده امکان اندازه گیری ضربان قلب است. بطور کلی یکی از اهداف اصلی تمام پوشیدنی هایی که توسط شرکت های مختلف ساخته می شوند کنترل سلامتی کاربران است. هر کدام از این پوشیدنی ها نیز از تکنولوژی های تقریبا یکسان استفاده می کنند اما با الگوریتم های مخصوص به خود کار می کنند.
اگر به پشت اپل واچ دقت کرده باشید ۴ دایره کوچک دیده می شود که نقش اندازه گیری ضربان قلب را بر عهده دارند. اپل در توضیحاتی که برای این سنسورها منتشر کرده نحوه کار آنها را مشخص کرده است. در پشت اپل واچ دو سنسور مادون قرمز یا اینفرارد و دو لامپ LED سبز رنگ قرار گرفته است.
بطور نرمال قلب یک انسان بالغ و سالم ۷۲ بار در دقیقه می تپد. هنگامی که بدن در حالت فعالیت شدید قرار می گیرد عضلات نیاز به اکسیژن بیشتری پیدا می کنند و قلب مجبور است با سرعت بیشتری بتپد تا اکسیژن کافی را به بافت های بدن برساند.

اپل واچ اندازه گیری ضربان قلب را توسط سنسورهای مادون قرمز هر ۱۰ دقیقه یک بار انجام می دهد و اطلاعات آن را در اپلیکیشن Health ذخیره می کند. اطلاعات ضربان قلب به همراه اطلاعات دیگر جمع آوری می شوند و از محاسبه مجموع آنها اپل واچ می تواند میزان کالری سوزانده شده را تخمین بزند. سنسورهای اپل واچ از تکنولوژی به نام Photoplethysmography برای اندازه گیری ضربان قلب استفاده می کنند. این تکنولوژی که تلفظ بسیار سختی دارد روش کار آن ساده است. خون به علت رنگ قرمز، بازتابی قرمز رنگ دارد. در مقابل LED های سبز رنگ پشت اپل واچ رنگ سبز ساطع می کنند که می تواند توسط رنگ قرمز خون جذب شود. این لامپ های سبز رنگ به سنسورهای فتودیود نیز مجهز هستند که می توانند بازگشت نور را تشخیص دهند. بدین ترتیب لامپ های سبز رنگ با ساطع کردن نور سبز و بازگشتی که از مچ دست دریافت می کند می تواند جریان خود را تشخیص دهند. زمانی که قلب می تپد، جریان خون وارد مچ دست می شود و نور لامپ های سبز رنگ توسط رنگ قرمز خون جذب می شوند. در حالی که در زمان های بین هر تپش قلب میزان جذب این نور سبز رنگ کمتر است. این اشعه های نوری سبز از لامپ های LED در هر ثانیه صدها بار به سمت دست کاربر ساطع می شوند و بدین ترتیب مقدار دقیق ضربان قلب کاربر در هر دقیقه بدست می آید.
عواملی نیز هستند که می توانند این اندازه گیری را با خطا مواجه کنند. یکی از این عوامل پرفیوژن پوستی نام دارد. پرفیوژن می تواند در هر فردی متفاوت باشد و بسته به نوع فعالیتی که بدن دارد مقدار متفاوتی داشته باشد. به عنوان مثال اگر در هوای سرد تمرین کنید پرفیوژنی که مچ دست دارد بسیار کمتر از میزانی است که سنسورها می توانند از روی آن ضربان قلب را اندازه گیری کنند. اما اگر یه فعالیت با ریتم منظم داشته باشید، مانند دویدن یا دوچرخه سواری، نتایج دقیق تری از ضربان قلب در مقایسه با زمانی که یک فعالیت ورزشی نامنظم مانند بوکس را دنبال می کنید بدست می آید.
مکانیزم اندازه گیری ضربان قلب توسط اپل واچ بسیار دقیق و مطلوب به نظر می رسد. البته این ساعت هنوز به دست کاربر نهایی نرسیده و تا زمانی که توسط کاربران عادی مورد آزمایش قرار نگیرد نمی تواند نظر نهایی را درباره آن صادر کرد. خوشبختانه زمان زیادی تا رسیدن اپل واچ به خریداران باقی نمانده و این ساعت ۳ روز دیگر به دست اولین خریداران خود خواهد رسید. مسلما می توانیم در روزها و هفته های پیش رو اطلاعات کامل تری از نقاط ضعف و قوت این ساعت بدست آوریم.