آیا اپل دوباره باید آیفون مینی را عرضه کند؟
از سری آیفون ۱۴ دیدیم که اپل مدل ۱۳ مینی را به نفع ۱۴ پلاس حذف کرد. گوشی که رویهای کاملا برعکس داشت و صفحه نمایش بسیار بزرگتری در آن به کار رفته بود؛ اما از همان ابتدای فروش سری ۱۴، اپل متوجه شد که استراتژی تغییر به نمایشگر بزرگتر جواب نداده و آیفون ۱۴ پلاس نه تنها فروش کم ۱۳ مینی را جبران نکرده، بلکه فروش کمتری را هم تجربه کرده است.
آیفون مینی با وجود استانداردهای بالای اپل، یک مورد خاص بود. این گوشی در بازار موفقیتی کسب نکرد و تنها دو نسل از آن عرضه شد؛ به نظر میرسید اپل حتی پیش از عرضه نسل دوم، تصمیم به توقف تولید آن گرفته بود. با این حال، آیفون مینی در میان علاقهمندان به گوشیهای هوشمند جمعوجور و قدرتمند، دستگاهی بسیار محبوب و ایدهآل به شمار میرفت.

حدود دو سال پس از حذف این محصول، حالا این سوال پیش میآید: آیا آیفون مینی واقعا یک شکست بود یا اپل به سادگی از پتانسیل خود سو مدیریت کرد؟
به راستی عرضه آیفون مینی جسارت میخواست!
اپل دوران استیو جابز اغلب با این مبتکر جسور همراه بود که از ریسک کردن نمیترسید؛ موضوعی که به اعتقاد بعضیها در دیانای این شرکت است. با این حال در چند سال گذشته به نظر میرسد که اپل حساب شدهتر، دقیقتر و بالغتر شده است.

اما آیفون مینی متفاوت بود و به نظر نمیرسید حاصل یک محاسبه دقیق باشد. حتی زمانی که آیفون ۱۲ مینی برای اولین بار در اواخر سال ۲۰۲۰ عرضه شد، کاملا مشخص بود که این یک چیز دور از ذهن است که قصد دارد برخلاف جریان پیش رود. در حالی که شرکتهای دیگر در حال از بین بردن گوشیهای جمع و جور خود بودند، اپل روی چیزی شرطبندی کرد که به وضوح محبوب نبود، اما به دلایلی معتقد بود که عرضه آن کار درستی است.
این محصول برای مخاطبان خاص خود بسیار جذاب بود و همچنین گواهی بر مهندسی اپل بود که عملکرد چشمگیر را در یک قاب کوچک قرار داده بودند.
با این حال اعتقاد بر این است که این پروژه دو مشکل بزرگ داشت که در نهایت منجر شد مدل مینی حذف شود.
چرخه عرضه سالانه
آیفون سودآورترین محصول اپل است و به این ترتیب همیشه نمونهای از ثبات بوده است. هر سال در حوالی سپتامبر (شهریور ماه) آیفون های جدید رونمایی میشوند. دستگاههایی که باید انتظارات بالای کاربران را برآورده کنند و این موضوع برای عملکرد و حتی بقای اپل ضروری است.
مشکل کجا بود؟ آیفون مینی هرگز نتوانست در این محیط دوام بیاورد.
ارتقای سالانه نیاز به بهبودهای تدریجی دارد، که در یک گوشی با اندازه معمولی چالش برانگیز است، چه برسد به یک فرم بسیار کامپکت.

اپل نیازی نداشت که مینی را به همان چرخه ارتقای سالانه یکسان متصل کند. بسیاری از محصولات اپل وجود دارند که از این استراتژی پیروی نمیکنند و حتی همه آیفونها هم از این استراتژی پیروی نمیکنند (به مانند آیفون SE).
آیفون SE یکی از این دستگاهها است، اما آیپد مینی، آیمک، مک پرو و چند دستگاه دیگر نیز همینطور هستند. اپل این دستگاهها را کمتر بهروزرسانی میکند و بین ارتقاها دو یا سه سال فاصله میاندازد. در واقع نکته مهم اینجاست که کاهش انتظارات از این دستگاهها به آنها اجازه میدهد تا زنده بمانند و جمعیت وفاداری را که برای ویژگیهای منحصر به فرد آنها ارزش قایل هستند، خشنود میکند. افراد زیادی وجود دارند که پس از حذف آیفون مینی به شدت ناراحت شدند.
اپل شاید باید آیفون مینی را بیشتر شبیه به چنین محصولاتی خاص در نظر میگرفت که هر دو سال یا بیشتر به روز میشد. شاید داشتن تنها گوشی فوقالعاده جمع و جور موجود در بازار سهم بازار شما را جلب نکند، اما به طور قطع این محصول میتواند عشق و ارادت گروه خاصی از کاربران را به شما جلب کند.
حساسیت اپل به باریکی دستگاه
آیفون ۱۲ مینی اولین مینی اپل، دومین مشکل را داشت که در مکان و زمان نامناسب عرضه شد.

سری آیفون ۱۲ یک لحظه انتقالی برای اپل بود. بدین معنی که اگر اخبار این شرکت را دنبال کنید، میدانید که یک دستگاه مراحلی را طی میکند تا نهایی شود و یکی از این مراحل، وسواس اپل به دستگاههای باریک و سبک بود.
عمر باتری ضعیف شکایت بزرگی نسبت به سری آیفون ۱۲ بود و در حالی که عمر باتری هنوز برای گوشیهای معمولی و بزرگ قابل تحمل بود، در ۱۲ مینی به طرز فاجعه باری بد بود.
زمانی که آیفون ۱۳ با باتریهای بسیار بزرگتر و کمی افزایش وزن روی صحنه میرفت، به نظر میرسید اپل از قبل تصمیم گرفته بود آیفون مینی را از بین ببرد و فرصت مناسبی برای مبارزه به آن نداد.
همه این شرایط، نبرد سختی را که با یک گوشی کوچک در دوران مدرن روبرو بود، دشوارتر کرد.
آیا دوباره میتوان مدل مینی را تجربه کرد؟
اکنون در سال ۲۰۲۴ برای کسانی که به دنبال یک گوشی جمع و جور جدید هستند، امید چندانی نیست.

هیچ شایعه یا درز اطلاعاتی در مورد اپل حتی در مورد طرح دوباره یک گوشی کامپکت وجود ندارد. در واقع آخرین آیفون جمع و جور، آیفون SE است که آن هم شایعه شده که بزرگتر میشود و به اندازه ۶٫۱ اینچی میرسد.
اگر بپذیریم که یک آیفون مینی جدید یک گوشی پرفروش نخواهد بود، ممکن است با آن مانند یک محصول کوچک خاص رفتار کنیم که نه تنها برخی از کاربران را خوشحال میکند، بلکه بازاری را با رقابت کمتری باز میکند.
اما برای این موضوع ابتدا به چند مورد نیاز داریم. بیایید این ایده را کنار بگذاریم که یک گوشی فوق جمع و جور باید فوق العاده نازک هم باشد. اما در حال حاضر به یک گوشی کوچک با عمر باتری کافی نیاز داریم. از طرف دیگر میتوان با یک اندازه کمی بزرگتر هم کنار آمد؛ مثلا به جای صفحه نمایش ۵٫۴ اینچی از پنل ۵٫۷ اینچی استفاده شود، اندازهای که باز هم ایدهآل به نظر میرسد و قابل بحث است.
از طرف دیگر چرا نباید به حرف تمام این افرادی که هنوز آیفون مینی خود را نگه داشته و دوست دارند، گوش نکرد؟ به نظر میرسد که هیچ شرکتی طرفداران گوشیهای کوچک و کامپکت را در نظر نمیگیرد. اما شاید اپل تنها شرکتی باشد که توانایی تولید مجدد یک مدل مینی را دارد. انتشار یک نسخه جدید آیفون مینی میتواند اپل را محبوبتر از آنچه در حال حاضر هست کند و طرفداران بیشتری را جذب خود کند. در روزهایی که کاربران دستگاههای اندرویدی با بزرگتر شدن روز افزون این گوشیها مواجه هستند، چه بسا تولید یک آیفون مینی موجب مهاجرت هرچه بیشتر از اندروید به آیاواس شود.
برچسبها: