GSM-logo
خانهاخبار
کاهش غیرمنطقی تعرفه واردات موبایل مسافری و پستی به ۸ درصد

کاهش غیرمنطقی تعرفه واردات موبایل مسافری و پستی به ۸ درصد

تعرفه واردات تجاری گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار ۱۵درصد اما واردات مسافری و پستی ۸ درصدی است. تعرفه‌ ۸ درصدی اعلام‌شده‌ توسط گمرک برای واردات مسافری و پستی تلفن‌های همراه بیش از ۶۰۰ دلار سوالات بیشماری را برای فعالان در حوزه موبایل به وجود آورده، سوالاتی که تا کنون پاسخی به آنها داده نشده است.
۱۶ مرداد ۱۴۰۲

تبلیغات

home_header

بر اساس گزارشی از رسانه‌ها، نهم مردادماه گمرک جدولی از نرخ حقوق ورودی گوشی‌های موبایل را ابلاغ کرد. رسانه ­ای شدن این جدول تعجب فعالان در حوزه موبایل را به دنبال داشت.

بر اساس بخشی از جدول منتشرشده از نرخ تعرفه‌‌های واردات، گوشی‌‌های هوشمند ۱۰۰ تا ۶۰۰ دلار که با رویه تجاری وارد کشور می‌شوند تعرفه ۴ درصدی داشته و اگر به شیوه پستی یا مسافری وارد کشور شوند ۸ درصد تعرفه برایشان محاسبه می‌شود. مسئله مبهم در این تعرفه‌گذاری تعرفه ۸ درصدی برای واردات گوشی‌های بیشتر از ۶۰۰ دلاری است که به رویه مسافری و پستی وارد کشور شده‌اند. این تعرفه در حالی ۸ درصد در نظر گرفته شده که تعرفه واردات گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار به روش تجاری ۱۵ درصد است.

image

این در حالی است که بر‌اساس قانون بودجه‌ ۱۴۰۲، قرار بر این بود که تعرفه واردات به روش مسافری و پستی دو برابر تعرفه واردات تجاری باشد اما این تعرفه ۸ درصد در نظر گرفته شده است. البته در این میان برخی‌ها درج عدد ۸ درصد در جدول نرخ حقوق ورودی گوشی‌های موبایل را اشتباه سهوی می‌دانستند و منتظر اصلاحیه­ ای از سوی گمرک بودند اما این انتظار تا کنون بی پاسخ مانده و گمرک هیچ واکنشی نسبت به ماجرای به راه افتاده نشان نداده است.

کم بودن تعرفه واردات موبایل‌های بالای ۶۰۰ دلار به روش مسافری منطقی نیست

کارشناسان و فعالان حوزه موبایل معتقدند دلیل و منطقی برای این تعرفه وجود ندارد و اگر این تعرفه‌گذاری اصلاح نشود واردات این گوشی‌ها به شیوه تجاری به‌صرفه نخواهد بود و در آن شرایط ممکن است رفتار واردکنندگان تغییر کند و این مسئله می‌تواند پیامدهایی برای بازار موبایل به همراه داشته باشد. به هر حال نمی‌توان منکر این شد که کم٬تر بودن تعرفه واردات موبایل­های بیشتر از ۶۰۰ دلار به روش مسافری و پستی نسبت به روش تجاری اجحاف در حق واردکنندگان موبایل است و می‌تواند روند حرکت بازار را تغییر دهد.

باید هرچه زودتر ماجرا تعیین و تکلیف شود

سوال‌ها بی پاسخ مانده، سردرگمی­ها همچنان پابرجاست و هنوز خبری از اصلاحیه برای نرخ تعرفه تعریف‌شده واردات گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار به رویه مسافری و پستی نیست. با گذشت  یک هفته بازار و بازیگران این حوزه همچنان منتظر تغییر مسئله پیش آمده هستند و کارشناسان معتقدند که باید هرچه زودتر این موضوع روشن ‌شود چراکه در صورت اصلاح نشدن این تعرفه شاهد تغییراتی در بازار موبایل خواهیم بود.


نظرات (2 نظر)

برای ثبت نظر خود وارد حساب کاربری شوید.

رضا

۱۴۰۲/۵/۱۶
این به نفع مصرف کننده هست یا نه؟

حسین

۱۴۰۲/۵/۱۶
متاسفانه همیشه تها چیزی که در نظر گرفته نمیشه منفعت مصرف کننده است
گوشی های مسافرتی که در مقایسه با وارداتی و تجاری در مقیاس کمی انجام میشن چراباید تعرفه ای دو برابر گوشی های وارداتی تجاری باشن ؟
اصلا کسی که در طول سال فقط میتونه با شماره ملیش فقط یه دونه گوشی وارد کنه چراباید تعرفه واردات بده ؟
به فرض اینکه یک نفر یک گوشی تلفن همراه رو باخودش وارد کنه و در نهایت اونو داخل بفروشه ، مگر سود حاصل از فروش اون گوشی براش چقدره ؟
طرف پول گوشی رو تو خارج از کشور با دلار پرداخت کرده اونو که مفت نیاورده داخل مملکت
همین تعرفه های اعلام شده هم زیاد و ظالمانه و به ضرر مصرف کنندس
با توجه به بالا بودن قیمت دلار تعرفه 15 درصدی واقعا ظلمه و تنها به نفع دولته وگر نه ملت چه گناهی دارن که باید تسلیم تصمیم چهارتا مسوول باشن که میشینن پشت میز و بنا به سلیقه برای کالاهای وارداتی توسط مسافرا درصد تعیین می کنن
بعد همه هم ادعا دارن که دارن برای رفاه حال ملت این کارا رو میکنن !
ما که ندیدیم اگه شما سراغ دارید بگید .
بنده حقیر حدودا هر سه سال یک بار خواهرم گوشی کارکرده قدیمشو برام میفرسته توجه کنید گوشی قدیم کار کرده ای که 3 سال از عمرش میگذره
بعد باید اینجا پول تعرفه واردات همون گوشی کار کرده رو ازم بگیرن خب این ظلم نیس ؟ یعنی خود سیستم واردات درک نمیکنه که گوشی که 3 سال از زمان تولیدش گذشته و حدود 3 مدل بعد از اون تولید شده دیگه از رده خارجه و یک گوشی قدیمی محسوب میشه و اصلا دیگه نو اون مدل تو بازار نیس؟ دیگه این گوشی تعرفه گرفتن داره ؟
خجالت آوره حالا اون گوشی هرچی میخواد باشه

پیشنهاد سردبیر