سامسونگ در سال ۲۰۲۷ کار ساخت تراشه ۱٫۴ نانومتری را آغاز کرد
ماه اکتبر سال گذشته میلادی بود که سامسونگ فاندری، شرکت زیر مجموعه سامسونگ که در زمینه تولید تراشه فعالیت میکند، با انتشار نقشهراه خود اعلام کرد که تولید انبوه تراشههای ۲ نانومتری سامسونگ از سال ۲۰۲۵ آغاز خواهد شد. به علاوه، کار ساخت تراشههای ۱٫۴ نانومتری این برند نیز در سال ۲۰۲۷ شروع خواهد شد. حالا براساس جدیدترین گزارش منتشر شده، سامسونگ ضمن تایید این نقشهراه اطلاعات بیشتری پیرامون تولید تراشههای ۲ نانومتری را در اختیار کاربران قرار داده است.

در حال حاضر، دو برند برجسته TSMC و سامسونگ تنها شرکتهایی هستند که تراشههای ۳ نانومتری تولید میکنند که البته تنها برای گوشیهای هوشمند محدود خواهند بود. برای مثال، تراشه A17 بایونیک اپل که در گوشیهای آیفون ۱۵ پرو و آیفون ۱۵ پرو مکس به کار میرود برپایه لیتوگرافی ۳ نانومتری تولید خواهد شد.
سامسونگ تایید کرده است تراشههای ۲ نانومتری که در سال ۲۰۲۵ تولید میشوند برای گوشیهای هوشمند و تبلتها در دسترس قرار خواهند گرفت. در سال ۲۰۲۶، فرآیند ۲ نانومتری برای استفاده در سیستمهای بالارده و قدرتمند توسعه داده خواهد شد. در طی سال ۲۰۲۷ نیز شاهد عرضه این تراشههای پیشرفته برای خودروها خواهیم بود. در همین سال همچنین تراشههای ۱٫۴ نانومتری تولید خواهند شد.
به طور کلی، با کوچکتر شدن فرآیند ساخت یک تراشه اندازه قطعات به کار رفته در آن مانند ترانزیستورها نیز کوچکتر میشود. کاهش اندازه ترانزیستورها به این معناست که تعداد بیشتری از آنها در یک تراشه قرار میگیرد که باعث افزایش چشمگیر عملکرد پردازشی و مصرف بهینه انرژی میشود. برای مقایسه، تراشه ۷ نانومتری A13 بایونیک که در سری آیفون ۱۱ به کار رفته است از ۸٫۵ میلیارد ترانزیستور بهره میبرد. از آن سو، تراشه A16 بایونیک سری آیفون ۱۴ پرو که برپایه فرآیند ۴ نانومتری ساخته شده است از ۱۶ میلیارد ترانزیستور برخوردار است.

اخیرا موسسه آماری کانترپوینت اعلام کرد که در سهماهه اول سال ۲۰۲۳، شرکت TSMC حدود ۵۹ درصد از درآمد صنعت نیمهرسانا را به خود اختصاص داده است. گزارش شده است که اپل به تنهایی حدود ۲۵ درصد از درآمد این شرکت تایوانی را تامین میکند و یکی از بهترین مشتریان آن به شمار میرود. از آن سو، سامسونگ در مدت زمان مشابه حدود ۱۳ درصد از درآمد از صنعت نیمهرسانا را در اختیار داشته است.