خانهاخبار
تعداد کاربران فعال سکوهای داخلی، مولفه قدرت هر کشور است

تعداد کاربران فعال سکوهای داخلی، مولفه قدرت هر کشور است

محمد امین آقامیری: امروز جمعیت کاربران فعال سکوهای داخلی هر کشور مهم است و برای کشور قدرت می‌آورد، همچنین توانایی تحلیل داده‌ها و اطلاعاتی که می‌شود از آن گرفت، منبع قدرت است.
۱۴ اسفند ۱۴۰۱

محمد امین آقامیری، دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت که فضای مجازی وارد فضای حقیقی شده و امروز طوری شده که حتی چیزهایی که در فضای مجازی داریم در فضای حقیقی نداریم. نمونه آن محصولات و استفاده‌های هوش مصنوعی است. وی گفت که فضای مجازی به گفته رئیس جمهور فضای زیست مردم است و فعالیت‌های مختلفی توسط مردم در آنجا انجام می‌شود، این محل زیست حرمت دارد.

آقامیری بیان کرد که امروز جمعیت کاربران فعالان سکوهای داخلی هر کشور مهم است و برای کشور قدرت می‌آورد. همچنین توانایی تحلیل داده‌ها و اطلاعاتی که می‌شود از آن گرفت منبع قدرت است. او گفت که مزیتی که عصر حکمرانی فضای مجازی برای ما به وجود آورده این است که می‌توانیم با مشارکت آحاد مردم این کار را انجام دهیم و جغرافیا محدود کننده نیست.

image

آقامیری توضیح داد که در این شرایط اقتضاها را باید در نظر گرفت. امروز یک هنجار یا رفتار وقتی عمومی سازی می‌شود می‌تواند تصمیماتی را بدون استفاده از ابزارهای سنتی نهایی کند. او افزود که افراد تک به تک در این فضا مهم هستند و با فضای حقیقی تعامل دارند.

آقامیری گفت که مفهوم امنیت تغییر پیدا کرده است. باید سعی کنیم در مواجهه با فضای مجازی تمامی این موضوعات و تغییرها را انجام بدهیم و با سیستم سابق و سنتی مواجه نشویم. به گفته او فضای مجازی یک ویژگی ایجاد کرده که زود به زود با پدیده‌های مختلف مواجه می‌شویم. آقامیری بیان کرد که این یک مزیت است اما گاهی تغییرات آن قدر زیاد است که فهم و درک زمان‌بر می‌شود، کسب و کارهایی از بین می‌روند و صنایع تبدیل وضعیت می‌دهند و حکومت‌ها باید همزمان با این روند پیش بروند تا اصطحکاک ایجاد نشود.

او گفت که وقتی وارد فضای مجازی می‌شویم می‌بینیم قالب بر محتوا موثر است. هر یک از قالب‌ها براساس شخصیت و فرهنگی شکل گرفته‌اند. به گفته آقامیری، زیست بوم‌های فضای مجازی دوره زمانی دارند و باید به روزسانی‌هایی انجام شود. او افزود که تفاوت حکمرانی در فضای مجازی و سنتی اگر سرلوحه کارها قرار بگیرد و بتوانیم باتوجه به آن تصمیمات درستی بگیریم می‌توان فضای بهتری را برای مردم کشور فراهم کرد.

آقامیری تصریح کرد که مدل‌های حکمرانی در جهان متفاوت است. باید ثباتی ایجاد کرد که همه مردم با هر فعالیتی بتوانند با ثبات و آرامش کار خود را پیش ببرند. به گفته او رهبر انقلاب اسلامی، مرکز ملی فضای مجازی را به عنوان تصمیم گیرنده در حوزه فضای مجازی اعلام کردند. این که هرکس از دید خودش ورود پیدا می‌کند و تصمیماتی می‌گیرد و اجرا می‌کند ما را دچار چالش و نارضایتی‌هایی را ایجاد می‌کند. آقامیری گفت که به گفته رئیس جمهور مرکز واحدی باید پای کار باشد و بقیه بخش‌ها با این مرکز هماهنگ باشند.

او گفت که تلاش‌هایی در سال‌های گذشته انجام شده و زیست بوم خوبی شکل گرفته است. سکوها شکل گرفته و فضا آماده است که ما این خدمات و فعالیت‌ها را به سایر مردم یا حتی سایر کشورها ارائه دهیم و فضایی بزرگ با درخشش محصولات ایرانی ایجاد کنیم. آقامیری افزود که افقی پیش روی ما است، معتقدیم این یک فرصت است که بتوانیم فرهنگ فاخر، ارزش‌های والا و هنر اصیل و تاریخ کهن این کشور را با تمام مولفه‌های فرهنگی در اختیار سایر کشورها قرار دهیم و امیدواریم بتوانیم اینکار را پیش ببریم.

او بیان کرد که امیدواریم یک مواجهه فعال و هوشمند با فضای مجازی داشته باشیم. آقامیری توضیح داد که سوالات متعددی درباره نحوه کار و چارچوب کاری ما مطرح است که در جلسات آینده با اجماع جمعی مطرح می‌شود. او گفت که از همه ذی‌ربطان می‌خواهم همکاری کنند فضای مجازی درست کنیم که مردم ایران به آن افتخار کنند و لذت آن را ببرند.