موفقیت پروژههای فناورانه منوط به تامین نیازهای مردم است
محمد خوانساری معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و در نهمین جشنواره فناوری اطلاعات کشور به حدیثی از حضرت زهرا (س) اشاره کرد و گفت که کسی که کاری را برای خدا انجام دهد، خداوند بهترین مصلحت را برای وی رقم خواهد زد.
خوانساری در ادامه به منابع معتبر منتشر شده در زمینه مدیریت پروژه اشاره کرد و گفت که طبق مطالعات میدانی صورت گرفته، آمار موفقیت پروژههای فناوری اطلاعات در دنیا به طور حداکثری حدود ۴۰ درصد است و حداقل ۶۰ درصد پروژههای این حوزه به شکست منتهی و یا دچار چالش میشوند و میزان حدود ۱۵ درصدی این پروژهها نیز بن بست کامل برخورد میکنند. خوانساری همچنین به دشواری موفقیت در پروژههای فناورانه اشاره کرد و گفت که مردم، فرآیندها، فناوری و سازماندهی زاویههایی هستند که توجه به آنها زمینه دستیابی به موفقیت در پروژههای فناوری را فراهم میکند.

معاون وزیر ارتباطات پیشبینی و احصاء نیازمندیهای کارفرمایان را یک اصل مهم در این زمینه شمرد و تاکید کرد که یکی از تفاوتهای اصلی پروژههای حوزه فناوری به ویژه نرمافزار در این است که نیازمندیهای کارفرما ممکن است با توجه به نیازهای مردم در طول پروژه تغییر پیدا کند و تغییر نیازمندی، تغییر ایده را در پی دارد و به همین ترتیب پروژه با تغییر در مسیر اصلی خود مواجه میشود. بنابراین، ایجاد چرخههای کوچک در طول پروژه با هدف دریافت و اخذ بازخورد نظرات کارفرما و یا مشتری، روح متدولوژی جدید نرم افزار است که در پروژههای این حوزه به طور غالب وجود دارد.
خوانساری ادامه داد که درک زود هنگام اشتباه در طول پروژه، این امکان را برای پیمانکار یا ارائه دهنده خدمت ایجاد میکند که بتواند وقت و هزینه کمتری را برای تغییر مسیر خود اختصاص دهد. در این میان، استفاده از روش تیر رسام و به عبارتی تست کردن پروژه در طول مسیر، میتواند نقش مؤثری را در موفقیت آن ایفا کند. وی همچنین به خدمتگزاران و پیمانکاران نیز توصیه کرد که به طور کلی، کارفرمایان دولتی در پیشبرد اهداف خود با محدودیت زمانی مواجه هستند. بنابراین ارائه خروجیهای متعدد در بازههای زمانی کوتاه، نتیجه بهتری را در مقایسه با ارائه یک خروجی پس از اتمام هر فاز کاری به دنبال دارد.