تلویزیونهای سال ۲۰۲۲ سامسونگ چه تغییراتی را به همراه دارند؟
شرکت سامسونگ در رویداد CES سال ۲۰۲۱، از نخستین تلویزیونهای خود به همراه پنلهایی با تکنولوژی Mini LED رونمایی کرد که از کیفیتی بی نظیر برخوردار بوده و از جمله بهترین تلویزیونهای این غول کرهای تا به امروز محسوب میشدند. حال در سال ۲۰۲۲، این شرکت تصمیم گرفته تا از سخت افزاری مشابه استفاده کرده و بیشتر تمرکز خود را روی نرم افزار و افزودن ویژگیهای تازهای به تلویزیونهای جدیدش گذاشته است.

تلویزیونهای شرکت سامسونگ در سال ۲۰۲۲، همچنان از سیستم عامل تایزن استفاده خواهند کرد؛ اما ظاهر این سیستم عامل تغییراتی جدی را به همراه داشته و کاربران حالا با یک هوم اسکرین جدید روبرو خواهند شد که به گفته سامسونگ، نمادی از آینده تلویزیونهای هوشمند به دید این شرکت است.
سامسونگ این صفحه اصلی را «مدیا اسکرین» مینامد و کاربران میتوانند در آن به همه سرویسهای استریمینگ مورد استفاده خود دسترسی پیدا کنند و امکان مشاهده ادامه یک فیلم یا سریال از هر منبعی نیز در همین صفحه وجود دارد. «مدیا اسکرین» با توجه به سلیقه کاربر، محتوای جدیدی را نیز به وی پیشنهاد میدهد.
این رویکرد جدید سامسونگ، تا به اینجا شباهت زیادی به گوگل تی وی یا اپل تی وی دارد و به نظر میرسد که تمامی شرکتهای بزرگ قصد دارند تا پورتالی اصلی برای سرگرمی کاربران را در اختیار آنها قرار داده و نقش سرویسهای استریمینگ در این بین، تنها فراهم سازی محتوا است! مشخصا، سرویسهای استریمینگ چندان طرفدار این رویکرد نیستند و برای مثال نتفلیکس، در اپلیکیشنهای گوگل تی وی یا اپل تی وی حضور ندارد.

سامسونگ همچنین قصد دارد تا در سال ۲۰۲۲ قابلیتهای نرم افزاری جدیدی را به این تلویزیونها اضافه کند که شامل سرویس Watch Together و پشتیبانی از NFTها میشوند. سرویس Watch Together، به کاربران اجازه میدهد تا در حین مشاهده محتوا، با دوستان یا خانواده خود ویدیو چت کنید و حس و حال مشاهده فیلم در کنار دوستانتان را در دوران پاندمی برای شما فراهم میکند.
پشتیبانی از NFTها نیز در راه است و سامسونگ نخستین شرکت سازنده تلویزیون خواهد بود که امکان مشاهده، خرید و نمایش NFTها را در دسترس کاربران تلویزیونهای هوشمند خود قرار میدهد.
تلویزیونهای جدید MicroLED سامسونگ

سامسونگ از مدلهای جدید تلویزیونهای MicroLED خود رونمایی کرده که نسل اول آنها The Wall نام داشته و چندین سال قبل معرفی شد. سامسونگ در سال ۲۰۲۲، حاشیهها را از اطراف این تلویزیونهای گران قیمت حذف کرده و همانند گذشته، امکان سفارش این تلویزیونها با سایزهای متفاوت و بسیار بزرگ تا حداکثر ۱۷۸ اینچ، برای مشتریان ثروتمندی که توان خرید آنها را دارند؛ وجود دارد.
به غیر از مدلهای سفارشی، سامسونگ تلویزیونهای MicroLED خود را در مدلهایی ۸۹، ۹۹ و ۱۱۰ اینچی روانه بازار میکند. سامسونگ هنوز قیمت این تلویزیونهای را اعلام نکرده، اما تلویزیونهای MicroLED بسیار گران هستند و قیمت آنها حتی از بهترین تلویزیونهای اولد بازار نیز بالاتر است.
تکنولوژی MicroLED، شباهتهای زیادی با اولد داشته و LEDهای میکروسکوپی آن، هر یک به تنهایی روشن شده و نور آنها نیز قابل تنظیم است. این پنلها همچنین ضعفهای پنلهای اولد مانند عمر کمتر و یا حک شدن تصویر یا همان Burn-In را ندارند. در صورت کاهش قیمت این تلویزیونها و یا پنلهای اولد، باید گفت که آنها محصولات بسیار جذاب هستد؛ اما در حال حاضر تنها برای طیف محدودی از کاربران ساخته میشوند.
تلویزیونهای جدید Mini LED سامسونگ

این دومین سالی است که شاهد عرضه تلویزیونهای Mini LED با رزولوشنهای 4K و 8K توسط سامسونگ در سری Neo QLED آنها هستیم. این شرکت در سال جاری، تغییرات سخت افزاری چندانی را در این تلویزیونها اعمال نکرده که البته با توجه به عملکرد بسیار خوب این پنلها، باید گفت نیازی نیز به آنها وجود ندارد.
در سال گذشته، شاهد افزایش سطح کنتراست، عمق رنگ مشکی و بهبود عملکرد گیمینگ در این تلویزیونها بودیم و حالا نیز سامسونگ میگوید که با استفاده از یک بکلایت ۱۴ بیتی به جای مدل ۱۲ بیتی نسل پیشین، در مدلهای امسال با سطح روشنایی بالاتر و طبیعیتری روبرو هستیم؛ سامسونگ این تکنولوژی را HDR Mapping ۱۴ بیتی مینامد.
تلویزیونهای جدید سامسونگ همچنین با استفاده از هوش مصنوعی، صحنههای نمایش داده شده را تحلیل کرده و با جداسازی سوژه اصلی از بک گراوند، حس عمق بهتر و طبیعیتری را فراهم میکنند. هوش مصنوعی همچنین برای بهبود روشنایی و کنتراست، سطح روشنایی نقاط متفاوت بکلایت را کنترل کرده که در کنار HDR Mapping ۱۴ بیتی، عملکرد تحسین برانگیزی دارد. به گفته سامسونگ، تلویزیونهای امسال آنها جزئیات بسیار بیشتری را نسبت به تلویزیونهای Neo QLED سال گذشته نمایش میدهند. متاسفانه در سری امسال نیز شاهد پشتیبانی از تکنولوژی دالبی ویژن نیستیم.
سامسونگ بر روی طرفداران گیمینگ به ویژه پی سی گیمرها نیز تمرکز ویژهای کرده و میگوید که بسیاری از تلویزیونهای سری ۲۰۲۲ آنها، از نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتز پشتیبانی میکنند که نسبت به مدلهای ۱۲۰ هرتزی سال گذشته افزایش چشمگیری یافتهاند. این تلویزیونها همچنین از جمله نخستین مدلهایی هستند که پشتیبانی از AMD FreeSync Premium Pro نیز در آنها دیده میشود. تمامی پورتهای HDMI قرار گرفته روی این مدلها، از نسل HDMI 2.1 بوده و از محتوای 4K ۱۲۰ هرتز پشتیبانی میکنند.

این شرکت همچنین یک بخش مخصوص گیمینگ را به این تلویزیونها افزوده که سرویسهای گیمینگ ابری مانند جیفورس ناو و گوگل استیدیا را در دسترس کاربران قرار میدهد. در مدلهای سال گذشته، سامسونگ یک نوار مخصوص گیمینگ را ارائه میداد که فریم ریت بازی را به کاربر نمایش داده و دسترسی به برخی تنظیمات محدود بازیهای نسل جدید را فراهم میکرد؛ اما حالا این شرکت قدمی فراتر گذاشته و این تلویزیونها را تبدیل به یک محصول عالی برای گیمینگ به وسیله کنسول، پی سی یا حتی پردازش ابری کرده است.
مدلهای رده بالا در این بین دارای ویژگیهایی چون آمپلیفایر صدا، پخش صدا از جهت نشان داده شده در تصویر و امکان کالیبره کردن سیستم صوتی تلویزیون با توجه به اندازه اتاق هستند. البته مانند همیشه، سامسونگ ترجیح میدهد تا کاربران تلویزیونهای جدید خود را به همراه یک ساندبار یا سینمای خانگی تهیه کنند که احتمالا در رویداد CES 2022، از مدلهای جدیدشان رونمایی خواهد شد.
درباره تلویزیونهای جدید سامسونگ چه میاندیشید؟ نظر خود را با ما در میان بگذارید.