سونی A7 IV معرفی شد
سونی A7 IV از آخرین نسل پردازندهی خود Bionz XR در کنار سنسور ۳۳ مگاپیکسلی BSI CMOS استفادهمیکند. با اینکه سنسور از نوع stacked نیست اما سونی مدعی است توانایی پردازشی بالا با استفاده از از هوش مصنوعی، سیستم فوکوس ایدهآلی را پدید آورده است.

سونی A7 IV در دستهی میانی تولیدات این کمپانی قرار میگیرد. در ردهای بالاتر ازA6600، همتراز با A7C و البته پایینتر ازA7S III / A7R IV / A9 / A1. بازار هدف این دوربین بیشتر افرادی بوده که به میزان یکسانی تولید فیلم و عکس دارند. همچنین افرادی که علاقهمند به پخش زنده با کیفیتی بالاتر از معمول هستند. سونی در توصیف این دوربین عبارت True Hubrid Fullfram System را به کاربردهاست. عبارتی که اشاره به ویژگیهای عکاسی و فیلمبرداری به طور همزمان دارد.
سیستم فوکوس دوربین از ۷۵۹ نقطهی فازی شکل گرفته است که ۹۴٪ سطح سنسور را پوشش میدهد. سیستم فوکوس در لحظه و تشخیص چشم انسان، حیوانات و پرندگان هم وجود دارد. این سیستم فوکوس در شرایط نوریای تا 4EV- هم فوکوس دقیقی دارد. سونی لرزشگیر داخل بدنه را هم کمی بهبود دادهاست. این لرزشگیر توان ۵.۵ استاپی دارد در صورتی که A7 III توانی ۵ استاپی داشت.
در مورد بافر هم به عدد شگفتآور ۸۲۸ میرسیم! شما میتوانید ۸۲۸ عکس پشت سر هم به صورت RAW+JPEG بدون کمترین وقفهای بیندازید.

از نظر سخت افزاری نیز دوربین A7 IV تغییرات چشمگیری داشته است. منظریاب الکترونیکی به رزولوشن ۳.۶۸ میلیون نقطهای از نوع OLED با سرعت ۶۰ و ۱۲۰ فریم بر ثانیه ارتقا یافتهاست. سونی گفته است هم این نمایشگر و هم نمایشگر پشتی دوربین از لحاظ بازتولید رنگ هم بهبود داشتهاند. نمایشگر پشتی کاملا لمسی شده است و البته الان دیگر کاملا میچرخد. گریپ دوربین هم بزرگتر شده تا راحتتر در دستتان جای بگیرد.
جای برخی دکمهها تغییر کرده و البته موارد جدیدی هم اضافهشده است. الان یک دکمهی ضبط ویدئو در بخش بالایی دوربین جای دارد. چرخندهی جبران نوردهی حالا دارای یک دکمهی قفل است که به راحتی نچرخد. اتفاقی که در A7 III زیاد رخ میداد. همچنین اعداد از روی آن حذف شدهاند و این به معنی این است که امکان تغییر کارکرد این چرخنده وجود دارد. هم اکنون امکان جابهجایی بین حالتهای ویدئو و عکاسی به کمک چرخندهای جداگانه وجود دارد. به طور کلی میتوان گفت سونی در این دوربین با گرفتن نظرات کاربران و تصحیح موارد جزئی سعی در بهبود رابط کاربری خود داشته است. منوی این دوربین هم به مانند مانند منوی A7S III است و بسیار دلپذیر شده است.


سونی بیشتر از هرچیز به توانایی های فیلمبرداری A7 IV تاکید دارد. این دوربین از پروفایلهای S- Cinetone و S-Log3 سونی برای دستیابی به داینامیک رنج ۱۵ استاپی بهره میبرد. رزولوشن 4K با بیت ریت 600Mbps و بازتولید رنگی 10bit 4:2:2 وجود دارد. البته از 4K 120p خبری نیست. همچنین در رزولوشن 4K و فریم ریتهای ۲۴ و ۳۰ از تمامی عرض سنسور برای فیلمبرداری استفاده میشود.
برای اولین بار سونی A7 IV امکان فوکوس در لحظه و حفظ آن برروی چشم انسان، حیوانات و پرندگان را در فیلمبرداری دارد. برای اولین بار در این دوربین شاهد قابلیت جبران تغییر میدان دید به هنگام تغییر فوکوس هستیم.(focus breathing). زمانی که از لنزهای سازگار با این ویژگی استفاده میکنید کمی از میدان دیدتان محدود میشود تا امکان جابهجایی خودکار در حین تغییر فوکوس وجود داشته باشد. به این ترتیب شما نهایتا یک خروجی با میدان دید یکسان دارید. این قابلیت برای لنزهای کمپانیهای دیگر فعال نیست.

یکی از قابلیتهای جالب توجه امکان استریم کردن و ضبط ویدئو به طور همزمان است. زمانی که دوربین را به رایانهی خود متصل میکنید به صورت خودکار امکان انتخاب برای استریم به شما نشان داده میشود. شما میتوانید با رزولوشن 4K 15p UVC/UAC استریم کنید و همزما با رزولوشن 60p 4K ویدئو را ضبط کنید.
دوربین سونی A7 IV اواخر دسامبر (دی ماه) ۲۰۲۱ با قیمت ۲۵۰۰ دلار به بازار میآید.