محققان ژاپنی شیشهای با قابلیت خودترمیمی ساختند
یکی از اتفاقات بدی که برای دارندگان گوشی هوشمند رخ میدهد خراش یا شکستن صفحه نمایشگر است. اگرچه سازندگان تلفن هوشمند طی سالهای اخیر تلاش کردند از محافظ برای نمایشگر استفاده کنند، شکستن یا خراش برداشتن صفحه نمایشگر همچنان اتفاق میافتد.
با این حال محققان ژاپنی در تلاش هستند از بروز چنین اتفاقاتی جلوگیری کنند. در آخرین اقدام این محققان، شیشهای ساخته شده است که در صورت بروز آسیب، خود را ترمیم میکند.
پروفسور تاکوزو آیدا و گروه تحقیقاتی دانشگاه ژاپن توانستهاند شیشهای با قابلیت خودترمیم بسازند. شایان ذکر است در گذشته نیز محققان ایدههایی برای ساخت شیشه خودترمیم معرفی کردند، اما به نظر میرسد که تیم تحقیقاتی ژاپنی به ساخت نمونهای کاربردی نزدیک شده است.
این ماده که «پلیاتر تیواوره» نام دارد از مقاومت شیشه برخوردار است با این تفاوت که اگر خراش خورد یا شکست، با اعمال کمی فشار به حالت اولیه بازمیگردد.
تاکنون مواد مختلفی با قابلیت خودترمیم معرفی شده است، اما این موارد در صورتی قادر به ترمیم هستند که خراش سطحی وجود داشته باشد. با این حساب اگر خراش کمی عمیق باشد امکان خودترمیم ماده مدنظر وجود ندارد، البته این موضوع در مورد پلیاتر تیواوره متفاوت است. طبق گفته محققان اگر قطعاتی از این ماده بشکند، با اعمال فشار امکان اتصال دوباره آنها وجود دارد.
محققان در ابتدا روی ساخت چسبی با ترکیب جدید کار میکردند که نتیجه این تحقیقات به ساخت پلیاتر تیواوره ختم شد. در حال حاضر مشخص نیست که آیا تیم تحقیقاتی محصول جدید را به مرحله تولید انبوه میرساند یا خیر. با این حال استفاده از چنین مادهای صنایع مختلف دور از ذهن نیست؛ یکی از این صنایع نیز ساخت صفحات نمایشگر است.
نظر شما چیست؟ آیا پلیاتر تیواوره میتواند آغازی برای یک اتفاق بزرگ در صنعت گوشی هوشمند باشد؟