شرکت چینی Vivo اولین گوشی با سنسور اثرانگشت یکپارچه با نمایشگر را عرضه خواهد کرد
سیناپتیکس اخیراً به صورت رسمی از اولین حسگر اثرانگشت یکپارچه با صفحهنمایش رونمایی کرده است؛ گفته میشود که پنج سازنده مطرح به دنبال استفاده از سنسور اثرانگشت جدید این شرکت روی محصولات خود هستند و گوشیهای مجهز به آن، سال آینده عرضه خواهد شد.
یکی از مواردی که در هنگام رونمایی از حسگر اثرانگشت جدید سیناپتیکس به آن اشاره شده، نیاز محصولات مجهز به نمایشگر اولد «اینفینیتی» به سنسور اثرانگشت در زیر نمایشگر است؛ با توجه به نام تجاری صفحهنمایش اینفینیتی دیسپلی گلکسی اس 8 و گلکسی نوت 8، گمان میرفت گلکسی اس 9 به عنوان پرچمدار جدید سامسونگ در سال آینده، اولین محصول مجهز به سنسور اثرانگشت یکپارچه Clear ID سیناپتیکس باشد. با اینحال، بهنظر میرسد که یک سازنده چینی، اولین گوشی مجهز به حسگر اثرانگشت در زیر نمایشگر جدید سینپاتیکس را عرضه خواهد کرد و Galaxy S9 مانند نسل قبل، از حسگر اثرانگشت در پشت گوشی بهره میگیرد.

براساس اطلاعات منتشر شده از سوی نشریه Forbes، شرکت Vivo در حال توسعه یک گوشی مجهز به سنسور اثرانگشت Clear ID است و این مدل پیش از سایر پرچمداران 2018 با سنسور اثرانگشت جدید سینپاتیکس عرضه خواهد شد. با اینکه عدم عرضه پرچمداران Galaxy S9 و Galaxy S9 Plus سامسونگ با سنسور اثرانگشت یکپارچه، ناامید کننده خواهد بود؛ باید گفت که Vivo یکی از پنج سازندهی مطرح بازار چین به شمار میرود و مالک اصلی آن BBK Electronics است که شرکت Oppo و OnePlus را نیز در اختیار دارد. حسگر تصویر CMOS مورد استفاده در سنسور اثرانگشت جدید سیناپتیکس، تنها 0.7 میلیمتر ضخامت دارد و میتواند هویت کاربران را به صورت مستقیم و از زیر صفحهنمایش اولد احراز کند. سنسور اثرانگشت براساس ادعاهای منتشر شده، عملکرد خوبی داشته و سریعتر از انتظارات ظاهر شده است.

در رابطه با نحوهی عملکرد حسگر اثرانگشت جدید شرکت سیناپتیکس نیز اطلاعاتی ارائه شده است؛ حسگر اثرانگشت جدید Vivo، در واقع یک CMOS بوده که در زیر نمایشگر آمولد یا اولد قرار میگیرد. برای احراز هویت کاربران، بخشی از صفحهنمایش باید روشن شود و سپس، حسگر اثرانگشت با اسکن بازتاب بین پیکسلهای صفحهنمایش آمولد، میتواند تشخیص دهد که آیا صاحب گوشی در حال لمس صفحهنمایش است یا کاربر دیگری تلاش میکند تا از گوشی استفاده نماید. برای اینکه به دسترسی تشخیص داده شود چه زمانی باید حسگر اثرانگشت عمل نماید، درون ماژول آن از شتابسنج استفاده شده است.
گفته میشود که سنسور اثرانگشت جدید Clear ID سینپاتیکس، قادر است تا در طی 0.7 ثانیه هویت کاربران را احراز نماید؛ با اینکه حسگرهای اثرانگشت مورد استفاده در گوشیهای هوشمند امروزی میتوانند در طی 0.2 ثانیه عمل کنند، سرعت سنسور Clear ID کمی ناامیدکننده بهنظر میرسد. هرچند استفاده از حسگر اثرانگشت جدید سینپاتیکس، هنگامیکه آن را با سیستم تشخیص چهره مقایسه کنید؛ منطقی خواهد بود. بهطور میانگین، 1.4 ثانیه زمان لازم است تا سیستم تشخیص چهره گوشیهای هوشمند وارد عمل شود.

در رابطه با سنسور اثرانگشت جدید سینپاتیکس، مدتی پیش گفته شد که Clear ID میتواند حتی اثرانگشت دست کاربران را در صورت رطوبت آن اسکن نماید. باید منتظر ماند و دید که سنسور اثرانگشت جدید در زیر نمایشگر Syanptics، چه تحولی در بازار گوشیهای هوشمند ایجاد خواهد کرد!