نتایج یک تحقیق جدید نشان میدهد که کار کردن با گوشی تلفن همراه هنگام راه رفتن موجب تغییر حالت راه رفتن کاربران برای جلوگیری از آسیبدیدگی شده است. محققان میگویند آن دسته از افراد که هنگام راه رفتن به گوشیشان نگاه میکنند ناخوداگاه طول قدمهایشان را کوتاهتر میکنند، آهنگ گامهایشان را پایین میآورند، پایشان را روی زمین میکشند و آن را برای عبور از موانع بیشتر بالا میبرند. بهگفته آنها، این تغییر رفتار موجب میشود حواسپرتی کاربران هنگام راه رفتن جبران شود و به مردم و موانع برخورد نکنند.
این تحقیق در دانشگاه بث ایالت تگزاس روی 30 مشارکتکننده 18 تا 50 ساله صورت گرفت. در این تحقیق از آنها خواسته شد حین ارسال پیام با گوشیشان از مسیری طراحیشده عبور کنند تا محققان بتوانند رفتار و نحوه راه رفتن آنها و عوامل موثر در کاهش تمرکز و دید کاربران را شناسایی نمایند.
سال گذشته نیز یک تیم تحقیقاتی دیگر از دانشگاه کویزلند استرالیا اعلام کرد که استفاده از تلفن همراه هنگام راه رفتن موجب قوز کردن میشود که احتمال از دست دادن تعادل و ایجاد خطر را بیشتر میکند.
ابتدای تابستان امسال دانشگاه یوتا مسیری جداگانه در پلههای ساختمانهایش ایجاد کرد تا افرادی که عادت دارند هنگام راه رفتن پیام ارسال کنند از آن مسیر ویژه عبورومرور کنند. چنین کاری پیش از این در یکی از شهرهای کشورهای بلژیک و چین نیز صورت گرفته بود.
استفاده زیاد و طولانیمدت از دستگاههای هوشمند چیزی است که کارشناسان بارها در مورد زیانهایش صحبت کردهاند، اما اینکه اکنون انسانها دارند بدن و رفتار خودشان را با این دستگاهها وفق میدهند بسیار شگفتآور است و ممکن است در سالهای آینده شیوه زندگی و حرکات ما بهکل دچار تغییر شود.
منبع: Business Insider