خانهاخبار
مایکروسافت قدرتمندتر از پیش به بازار موبایل بازمی‌گردد

مایکروسافت قدرتمندتر از پیش به بازار موبایل بازمی‌گردد

درحال حاضر بحث‌ها و تحلیل‌های زیادی در مورد آینده گوشی‌های ویندوزفونی و احتمال شکست یا موفقیت آنها وجود دارد، حتی بعضی‌ها از تعطیل شدن این بخش شرکت مایکروسافت حرف می‌زنند. اما مطمئنا مایکروسافت به این زودی‌ها دست از تلاش برنمی‌دارد و می‌خواهد با ویندوز 10 خود شمشیر مبارزه را برای رقبا تیزتر کند.
۱۳۹۴/۵/۳

در هفته‌های گذشته ساتیا نادلا و مایکروسافت با انتقاد، تجزیه و تحلیل و نظریه‌های مختلف بی‌شماری مواجه شده‌اند. کارشناسان بسیاری با تحلیل صحبت‌های نادلا در مورد تعدیل نیروی 7800 نفری در بخش موبایل و خط تولید لومیا احتمال تعطیلی این بخش را مطرح کردند که اگرچه کمی عجیب‌وغریب است، ممکن است یکی از برداشت‌ها از صحبت‌های مدیرعامل موفق مایکروسافت باشد.
اما آیا مایکروسافت واقعا تصمیم دارد بخش موبایلش را واگذار یا تعطیل کند؟ آیا هیچ برنامه‌ای برای افزایش فروش گوشی‌های ویندوزفونی ندارد؟ آیا تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند به سمت ویندوزفون نخواهند آمد؟
مسلما وقتی مایکروسافت اعلام می‌کند که اگر شده یک‌تنه و تنها به ساخت گوشی‌های ویندوزفونی می‌پردازد، به‌هیچ‌وجه قصد تعطیلی بخش موبایل خود را ندارد. این شرکت با عرضه گوشی های ویندوزفونی در سطوح مختلف قیمتی در سال گذشته توانست فروشش را افزایش دهد و در بسیاری از کشورها عملکردی موفق داشته باشد. اما حالا باید ببینیم مایکروسافت با چه اهدافی و از چه طریق می‌تواند کاربران را به سمت خرید بیشتر گوشی‌های ویندوزفونی بکشاند. پس با هم برخی از این دلایل را مرور می‌کنیم.


پایداری سیستم عامل
سیستم عامل ویندوزفون مایکروسافت، که بر گوشی‌های سری لومیا این شرکت دیده می‌شود، بسیار پایدار است و به‌دلیل استفاده بهینه از سخت‌افزار در گوشی‌های ارزان‌قیمت هم، که سخت‌افزار بسیار پایینی دارند (پردازنده نسبتا ضعیف، رم 512 گیگابایت و...)، عملکردی روان دارد. به‌جرئت می‌توان گفت گوشی‌های ویندوزفونی در میان پایین‌رده‌های بازار حرف اول را می‌زنند. وقتی این سیستم عامل روی گوشی‌های پایین‌رده بدون هیچ مشکلی اجرا شود، مسلما اجرای آن روی گوشی‌های میان‌رده و سطح بالا نیز بدون مشکل خواهد بود. گوشی‌های ویندوزفونی به‌ندرت هنگ می‌کنند و هنگام کارکردن با آنها روان بودن رابط کاربری کاملا احساس می‌شود.

 

image


 

به‌روزرسانی سیستم عامل
مایکروسافت به‌روزرسانی سیستم عامل ویندوزفون را روی همه گوشی‌های خود، از پرچمدار گرفته تا پایین‌رده‌ها، منتشر می‌کند. همه گوشی‌های ویندوزی به‌ترتیب منطقه و مدل گوشی حتما به‌روزرسانی سیستم عامل را دریافت می‌کنند و کاربر ویندوزفون هیچ نگرانی‌ای از این بابت ندارد. دریافت به‌روزرسانی نیز (برخلاف اندروید) معمولا خیلی دیر به این گوشی‌ها نمی‌رسد و کاربران تنها مدت کوتاهی منتظر می‌مانند.


یکپارچگی
مایکروسافت وعده داده که اپلیکیشن‌ها به‌صورت یکپارچه روی دیوایس‌های مختلف ویندوزی اجرا خواهند شد؛ حالا این دیوایس ممکن است کامپیوتر شخصی باشد، تبلت باشد، ایکس‌باکس، موبایل یا هر چیز دیگری که سیستم عامل ویندوز دارد. بدین ترتیب از طرفی مشکل کم بودن اپلیکیشن‌های ویندوزفون حل می‌شود، زیرا سیستم عامل ویندوز محبوب‌ترین سیستم عامل برای کامپیوترهای شخصی است و اگر اپلیکیشن‌های آن به موبایل راه یابد، هیچ کمبودی احساس نخواهد شد. از طرف دیگر هم توسعه‌دهندگان نیازی نیست اپلیکیشن‌های خود را جداگانه برای پلتفرم‌های موبایل و کامپیوترهای شخصی بنویسند، از این پس آنها فقط یک اپلیکیشن تولید می‌کنند؛ اپلیکیشنی که، به‌لطف ویژگی یکپارچگی مایکروسافت، قابلیت اجرا روی دیوایس‌های مختلف را به دست آورده است.

 

image

 

ساده‌سازی ساخت اپلیکیشن‌ها برای توسعه‌دهندگان
یکی از انتقاداتی که همیشه مایکروسافت و گوشی‌های ویندوزفونی با آن مواجه می‌شوند نبودن اپلیکیشن‌های کافی برای ویندوزفون است. حالا مایکروسافت تصمیم گرفته این مشکل را برطرف کند و وعده داده که شرایطی فراهم می‌کند تا توسعه‌دهندگان اندروید و iOS به‌راحتی بتوانند اپلیکیشن‌های خود را برای ویندوزفون پورت کنند. اگر این وعده مایکروسافت محقق شود، تعداد زیادی اپلیکیشن به سوی ویندوزفون سرازیر می‌شود و دیگر کسی نمی‌تواند گوشی‌های ویندوزفونی را به نداشتن اپلیکیشن‌های کافی متهم کند.


افزایش اپلیکیشن‌های رسمی
با افزایش فروش گوشی‌های ویندوزفونی، اپلیکیشن‌های رسمی عرضه‌شده از سوی شرکت‌ها، بانک‌ها و موسسات مختلف نیز رشد قابل توجهی یافته است. هم‌اکنون بسیاری از بانک‌های کشورمان نسخه ویندوزفون اپلیکیشن‌های خود را نیز عرضه می‌کنند. خیلی از اپلیکیشن‌های رسمی دیگر سرویس‌های آنلاین همچون اینستاگرام، لینکدین، بازی‌های مختلف و... نیز برای ویندوزفون ارائه شده، اگرچه هنوز هم جای خالی برخی دیگر را می‌توان احساس کرد.

 

image

 

امنیت
برخی سیستم عامل‌های گوشی‌های هوشمند، از جمله ویندوفون و iOS، اگرچه در مقایسه با اندروید اجازه دست‌کاری زیادی به کاربر نمی‌دهند و از انعطاف‌پذیری بالایی برخوردار نیستند، امنیت کاربران خود را تا حدودی تضمین می‌کنند. وقتی سیستم عامل راه‌های دسترسی اضافه برای اپلیکیشن‌ها را می‌بندد، با محدود کردن آنها، از خطرات احتمالی و دسترسی اپلیکیشن‌ها به بخش‌هایی که نیازی به آنها ندارند نیز جلوگیری می‌کند.

علاوه بر این مواردی که برشمردیم، نباید فراموش کنیم که مایکروسافت در چند سال اخیر گوشی‌های ارزان‌قیمت ویندوزی بسیاری راهی باز کرد و موفق شد روندی روبه‌رشد در زمینه موبایل به دست آورد و برخی کاربران اندرویدی را به سمت خودش بکشاند. این شرکت، حالا که توانسته سهمی هرچند کوچک از بازار اندروید را به خود اختصاص دهد، می‌خواهد قدم‌های بعدی را بزرگ‌تر بردارد تا این‌بار نه‌تنها در رده ارزان‌قیمت‌ها، بلکه در میان‌رده‌ها و گران‌قیمت‌ها نیز بخشی از بازار را از چنگ اندروید و iOS دربیاورد.

آیا هنوز هم فکر می‌کنید با عرضه ویندوز 10 موبایل باز هم سیستم عامل موبایل مایکروسافت مهجور باقی می‌ماند؟ یا شما هم تصمیم گرفته‌اید به جمع خریداران گوشی‌های ویندوزفونی بپیوندید تا از این ویژگی‌ها به‌خوبی بهره ببرید؟

برچسب‌ها:

اخبار مشابه

برای ثبت نظر خود وارد حساب کاربری شوید.

دیدگاه‌ها (10 نظر)

فرنام

۱۳۹۴/۵/۶
جي اس ام، درمورد سايت جديدتون نميدونم، ولي سايت قبليتون من هزاران بار تلاش كردم كه براتون چيزي بفرستم، هيچگونخ اسميلي از هاتميل گرفته تا ياهو و جيميل قبول نميكرد
چون بدجوري ازتون شاكي بودم و هستم
به عنوان مثال، نظرسنجي درمورد سايتتون پارسال همين موقعها گذاشته بودين، يساعت پرش كردم، رسيدم به استانها، اردبيل و چند استان ديگه نبود!!
اين چه معني ميده؟ معنيش اينه كه ما عصر حجري هستيم نميدونيم اينترنت چيه تا به سايتتون بياييم؟
و كلي درخوريهاي ديگه درمورد ديد تك بعديتون نسبت به گوشيها، و سليقه اي بررسي كردن گوشيها
من معتقدم كه شما بايد از اول لوميا ١٥٢٠ رو بررسي كنيد، و حتي بخاطر اون بررسي عذر خواهي كنيد از ما
يادتون ميارم كه درمورد ال جي جي ٣ گفتين ما گوشي با صفحه كواداچدي دوس نداريم و گوشي فول اچدي خودمونو بيشتر دوسداريم، درصورتي كه وقتي گلگسي نوت٤ اومد، هيچ حرفي نزديد، بلكه تحسين هم كرديد!!!
ديگه چي ميخواييد بگم واستون؟

Sina

۱۳۹۴/۵/۴
قابلیت سیک ؟ خودتون میگین ویندوزفون ۸ که مال دو سال پیش بوده و تو ۸.۱ حل شد تازه شما بجای استفاده از موزیک پلیر پیش فرضش که اون موقع قابلیت سیک نداشت میتونستید از یه موزیک پلیر دیگه استفاده کنید
بی انصاف نباشید چطور میتونید بگید تغییرات ریز بوده ؟ مگه لیست بلند بالای تغییرات رو موقع اومدن ویندوزفون ۸.۱ یادتون نیس ؟ ویندوزفون ۸ در مقابل ۸.۱ هیچی نبود. یعنی اینقد ویژگی و امکانات اضافه شد.
مشکل بلوتوث رو قبول دارم ولی با یه سری ترفند قابل حله. مثلا زیپ کردنش قبل از ارسال. ولی بازم در مورد فرمت های ناشناخته برای ویندوزفون اغراق کردین الان اکثر فرمت های معروف و رایج رو میشناسه تمامی فرمت های تصویری رو میشناسه اکثر فرمت های ویدیویی رو میشناسه بجز mkv که در اپدیت جی دی ار تو به بعد حل شد پی دی اف و ورد و ... رو میشناسه.
این حرفتون که تمامی نرم افزاراش اشغال و بی کیفیت هستن بازم اغراقه اصلا اینطور نیس تاک توکی ازین بی کیفیت ها پیدا میشه که اکثرا بلا استفاده هستن و این ایراد برنامه نویساشه نه ویندوزفون
محیط بی روح ؟ همه عاشق این سادگی و بی الایشی ویندوزفونن که بر خلاف آندروید از شلوغ پلوغ کردن و رنگ و لعاب دادن الکی و مزین کردن به ایکون های مسخره که هیچی جز سنگین و هنگی کردن سیستم عامل نداره پرهیز کرده. در ویندوز ده موبایل بخش تنظیمات ایکون دار و دسته بندی شدن مطابق باب میل همه و بسیار زیبا در عین سادگی.
استور هیچ مشکلی نداره من با این اینترنت زغالی با سرعت ۱۲۸ دارم از استور دانلود می کنم بدون حتی یدونه سعی مجدد مشکل از isp ها و فیلترینگ هوشمند داخلیه از مخابراط خودمونه به مایکروسافت ایمیل زدیم ازین بابت ازش سوال کردیم اونا گفتند در استور بروی همه ایرانیا بازه و هیچ تحریمی درکار نیس و مشکلتون داخلیه
نکته اخر ویندوز ۱۰ موبایل هنوز عرضه رسمی نشده و خیلی مونده تا بیاد حد اقل سه ماه دیگه. پس الان خیلی زوده که بگی لدرد نمی خوره و اشغاله شما همون بهتر که بری هنگروید بخری با این نقد

جی اس ام

۱۳۹۴/۵/۴
دوست عزیز چند ساعتی مشکل داشت که برطرف شد.

arman

۱۳۹۴/۵/۴
من یک ماهی هست ویندوزفون خریدم چند روز اول واسم یک جوری بود ولی الان بد جور دلم رو برده حرف نداره منتظرم ویندوز ۱۰ بیاد سریع آپدیت کنم

مهمان

۱۳۹۴/۵/۳
,من خودم گوشی ویندوز فون دارم اما اونقدر پشتیبانی مایکروسافت و تغییرات کوچیکه که سریعا باعث میشه حالتون از ویندوز فون به هم بخوره مثلا ویندوز فون 8 قابیلت سیک موزیک در پلیر گوشی وجود نداشت در صورتی که اندروید و ای اواس و سیلفیش و میگو و مایمو و بادا و جاوا و سیمبین و .... همه این ویژگی رو داشتن . بلوتوٍث گوشی عملا بی استفاده است چون هر فرمتی که رو گوشی نشناسه (ویندوز فون 99 در صد فرمتها رو شناسایی نمیکنه) به صورت اتوماتیک بعد از دریافت از طریق بلوتوث به ملکوت اعلا میپونده وهیچ جای از حافظه گوشی شما نمی توننید اونو پیدا کنید ...از طرف اونقدر نرم افزاراش از لحاظ کیفیت آشغالن که گزاشتن اسم نرم افزار روشون شما رو به پرداخت کفاره واجب میکنه .. محیط بی روح مثلا شما هیچ ایکونی مبنی بر بلوتوث یا وایرلس گوشی داخل ستینگ گوشی پیدا نمیکنید ... استور همیشه مشکل داره یعنی اگه بخوای یه نرم افزار نصب کنی حتما باید انلاین باشی در ضمن موقع نصب هفت جدت رو خواهی دید چون برای دریافت یه نرم افزار دومگابایتی دوهزار بار با گزینه try again مواجه خواهید شد البته خیلی چیزا از قلم افتاد که هنوز داخل ویندوزفون 10 هم حل نشده پس بیخودی به ویندوز فون 10 دل نبندید فقط از من به شما توصیه به جای دور ریختن پولتون یه گوشی ایفون یا اندرویدی تهیه کنید